Sascha Goetzel și Adela Liculescu, două talente remarcabile pe scena Ateneului Român

Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” îl vor avea la pupitru pe dirijorul Sascha Goetzel care revine, joi şi vineri de la ora 19.00, la pupitrul Filarmonicii pentru a prezenta publicului un program ce cuprinde Simfonia nr. 1, în re major, op. 25, “Clasica” de Serghei Prokofiev, Concertul nr. 1, în sol minor, pentru pian şi orchestră, op. 25 de Felix Mendelssohn.

Din 2022, Sascha Goetzel ocupă funcţia de director muzical al Orchestre National des Pays de la Loire, şi al Orchestrei Naţionale de Tineret din Canada, afirmându-se pe podium drept un artist carismatic şi un remarcabil creator de programe inovative.

Solista concertului este Adela Liculescu, care debutează în stagiunea simfonică a Filarmonicii. Tânăra pianistă română stabilită la Viena este câştigătoare a unor premii importante: Premiul II la Concursul internaţional „George Enescu” (ediţia 2021), Premiul I la Concursul de la Berna (2018) şi Premiul I la cele două competiţii Brahms, desfăşurate în mai puţin de două săptămâni în anul 2017 (Pörtschach, Austria şi Detmold, Germania).

Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta dirijorului Sascha Goetzel vor interpreta coruri din opere de Georges Bizet, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Arrigo Boito, Richard Wagner şi Ludwig van Beethoven. Dirijorul Corului: Iosif Ion Prunner

Citește și Gala Cercetării Româneşti – ediția I – marţi, la Ateneul Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *