Şcoala va începe în şantier în 10 unităţi de învăţământ din Bistriţa-Năsăud

Distribuie

Noul an şcolar va începe în şantier în zece unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud, o parte din lucrări urmând să se finalizeze în lunile octombrie şi noiembrie, potrivit unei situaţii transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), scrie Agerpres.

La Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din oraşul Sângeorz-Băi, unde toate corpurile de clădire sunt în reabilitare, unul va fi dat în folosinţă la 5 septembrie, în timp ce alte trei ar urma să fie gata în octombrie, motiv pentru care cursurile se vor desfăşura în săli de clasă puse la dispoziţie de liceul din localitate.

La Silivaşu de Câmpie, lucrările de reabilitare a şcolii gimnaziale sunt estimate să se finalizeze la mijlocul lunii septembrie, motiv pentru care, pentru prima săptămână de şcoală, primăria comunei a identificat alte spaţii pentru desfăşurarea procesului de învăţământ cu prezenţă fizică.

În municipiul Bistriţa, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, unde lucrările de reabilitare au început în urmă cu doi ani, va continua să îşi desfăşoare cursurile în două schimburi, Liceul tehnologic de servicii, unde lucrările ar urma să fie terminate în noiembrie, şi Grădiniţa nr.3, unde reabilitarea abia a început, sunt relocate la alte unităţi de învăţământ, iar Şcoala gimnazială nr.1 are prevăzute cursuri şi la o şcoală din apropiere.

Citește și Sorin Cîmpeanu nu vrea să prelungească dezbaterile pe legile Educației

Tot în Bistriţa, reabilitarea Liceului tehnologic „Grigore Moisil”, începută în urmă cu trei ani, nu va fi finalizată nici în acest an, în timp ce la Liceul de muzică lucrările, demarate de asemenea în anul 2019, ar urma să fie gata în luna noiembrie la corpul de clădire, rămânând de finalizat sala de sport.

Alte două unităţi de învăţământ aflate în reabilitare, dar care nu şi-au schimbat programul, sunt Liceul tehnologic Feldru şi Şcoala gimnazială „Grigore Silaşi” din Beclean.

IŞJ Bistriţa-Năsăud a transmis că există şi localităţi din mediul rural unde şcoala va începe în clădiri noi sau complet reabilitate: un corp nou de clădire la Liceul tehnologic Lechinţa, grădiniţă în clădire nouă la Târlişua, grădiniţe reabilitate la Feldru, Rodna şi Susenii Bârgăului, şcoli modernizate la Rebrişoara, Cormaia, Bichigiu şi Prundu Bârgăului, la care se adaugă reabilitarea liceului tehnologic din comuna Rodna.