Scriitori ucraineni, români şi belgieni, împreună de Ziua Internațională a Poeziei

Autori ucraineni vor participa, alături de poeţi români şi poeţi belgieni, francofoni şi neerlandofoni, la evenimentele din cadrul ediţiei din acest an a Zilei Internaționale a Poeziei, organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române.

„Poezia uneşte şi aduce laolaltă scriitori din diverse ţări, care au expresii poetice diferite şi care fac parte din generaţii şi/sau şcoli literare diferite. În orice perioadă belică sau de criză, literatura a reuşit să ajute oamenii să supravieţuiască ororilor trăite şi să redea speranţa, un mesaj pe care MNLR doreşte să-l transmită cu această ocazie”, transmite Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Un atelier de scriere creativă, la care pot participa toţi cei care scriu, care sunt dornici să se exprime în scris, precum şi cei care vor doar să „vadă” în interiorul unui poem împreună cu scriitoarea Ioana Nicolaie, va fi organizat, luni seară, începând cu ora 18,00, la sediul expoziţiei de bază a MNLR.

Citește și Raluca Nagy este nominalizarea României la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură

De la ora 19,00, este programat un recital de poezie, un eveniment hibrid, la care vor participa: Ioan Es. Pop, Daryna Gladun (video), Doina Ioanid, Jan H. Mysjkin (video), Ioana Crăciunescu, Iya Kiva (video), Radu Sergiu Ruba, Yves Namur (video), Mina Decu, Daniel Bănulescu, Vincent Tholome (video), Teodor Dună şi Lesyk Panasiuc (video).

Intrarea este liberă.

Adoptată de UNESCO în cadrul Conferinţei Generale de la Paris, din 21 martie 1999, Ziua Internaţională a Poeziei este sărbătorită an de an la Muzeul Naţional al Literaturii Române printr-o serie de evenimente menite să încurajeze diversitatea lingvistică, să readucă în atenţia publicului tradiţia recitalurilor poetice, promovând lectura, scrisul şi cititul poeziei, precum şi întâlnirea artei cuvântului cu muzica, teatrul, pictura, filmul şi fotografia.