Scriitorul Caleb Azumah Nelson a câştigat Premiul „Dylan Thomas” de anul acesta

Scriitorul britanico-ghanez Caleb Azumah Nelson a câştigat Premiul „Dylan Thomas” din acest an pentru cel de-al doilea roman al său, „Small Worlds”, pe care juriul l-a descris ca fiind „simfonic” şi „emoţionant din punct de vedere visceral”, scrie The Guardian.

Azumah Nelson, în vârstă de 30 de ani, a primit premiul de 20.000 de lire sterline în cadrul unei ceremonii desfăşurate joi la Swansea, oraşul natal al poetului Dylan Thomas. Premiul este acordat unui scriitor cu vârsta de până la 39 de ani, în memoria lui Thomas, care a murit la această vârstă.

„Small Worlds” se petrece între sud-estul Londrei şi Ghana, pe parcursul a trei veri, şi îl urmăreşte pe Stephen în timp ce se descurcă în dragoste şi în viaţa de familie. 

„În mijlocul unei liste de nominalizări extrem de impresionante, care a prezentat o gamă largă de genuri şi voci noi şi interesante, am fost unanim de acord să apreciem acest roman emoţionant şi sincer”, a declarat scriitoarea şi co-fondatoarea festivalului de literatură din Jaipur, Namita Gokhale. Celelalte titluri preselectate pentru premiul din acest an au fost: „A Spell of Good Things” de Ayọ̀bámi Adébáyọ̀, „The Glutton” de AK Blakemore, „Bright Fear” de Mary Jean Chan, „Local Fires” de Joshua Jones şi „Biography of X” de Catherine Lacey.

Printre câştigătorii anteriori ai premiului se numără Max Porter, Bryan Washington şi Patricia Lockwood. În 2023, Arinze Ifeakandu a câştigat premiul pentru colecţia sa de povestiri de debut, „God’s Children Are Little Broken Things”.

Citește și Festivalul de artă stradală Antante va avea loc între 24 şi 26 mai, la Buzău