Scriitorul Mario Vargas Llosa, spitalizat după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19

Scriitorul peruano-spaniol Mario Vargas Llosa, în vârstă de 86 de ani, a fost spitalizat, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, dar starea sa „evoluează favorabil”, a anunțat fiul său, Alvaro Vargas Llosa, citat de lefigaro.fr.

„În urmă cu câteva zile, din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus, el a fost internat într-o clinică din Madrid. Datorită tratamentului, starea sa evoluează favorabil”, a scris pe Twitter fiul scriitorului.

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni. Între 1950 şi 1952 a urmat cursurile unei şcoli militare din Lima – experienţă descrisă în primul său roman, „Oraşul şi câinii”. În 1955, Llosa s-a căsătorit cu o mătuşă, Julia Urquidi, de care a divorţat în 1964, pentru ca, un an mai târziu, să se însoare cu verişoara lui, Patricia.

„Oraşul şi câinii” (1963) este una dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale, care explorează structurile puterii politice din America Latină. Printre titlurile semnate de scriitorul sud-american se numără volumele „Casa verde”, „Conversaţie la Catedrală”, „Războiul sfârşitului lumii”, „Cine l-a ucis pe Palomino Molero?”, „Mătuşa Julia şi condeierul” şi „Rătăcirile fetei nesăbuite”. În 2010, a fost distins cu premiul Nobel pentru Literatură.

Citește și Manuscrisele scriitorilor Emil Cioran şi Mircea Eliade, expuse în premieră, joi, la Biblioteca Națională