Scrisori între Mihai Eminescu şi Veronica Micle, publicate în premieră

Mai multe scrisori pe care şi le-au trimis Mihai Eminescu şi Veronica Micle vor fi publicate, în premieră, la Memorialul Ipoteşti – Centrul de Studii „Mihai Eminescu” din Botoşani, cu prilejul împlinirii a 133 de ani de la moartea marelui poet, a anunţat, marţi, instituţia de cultură din Botoşani.

Potrivit sursei citate, expoziţia va fi vernisată miercuri, 15 iunie, la ora 15.00, în sala de expoziţii temporare „Horia Bernea”, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Eminescu.

„Cu ocazia ediţiei din iunie 2022 a Zilelor Eminescu, Memorialul Ipoteşti întreprinde demersul inedit de a expune publicului reproducerea integrală a scrisorilor nepublicate până în anul 2000, aparţinând lui Mihai Eminescu şi Veronica Micle, cu accent pe dialogul epistolar, în care s-au angrenat cele două personalităţi în intervalul 1878-1883. Scrisorile din expoziţie sunt reproduse cu acceptul Editurii Polirom din Iaşi. Selecţia documentară este realizată de Mihaela Aniţului şi Ala Sainenco, iar conceptul grafic aparţine Lilianei Grecu”, se arată în comunicatul Memorialului Ipoteşti.

Citește și Scrisoarea lui Eminescu către Maiorescu (februarie 1884)

În 2000, apărea la Editura Polirom volumul „Dulcea mea Doamnă/ Eminul meu iubit: corespondenţă inedită Mihai Eminescu – Veronica Micle”, scrisori din arhiva familiei Graziella şi Vasile Grigorcea, ediţie îngrijită, transcriere, note şi prefaţă de Christina Zarifopol-Illias.

Aceste scrisori completează corespondenţa descoperită şi publicată până în acel an în volumul XVI din „M. Eminescu Opere”, ediţia academică, şi în volumul „Când te-am văzut, Verena…” (Cartea Românească, 1998). 

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook