Se redeschid ateliere de creație pentru copii la Teatrul ‘Gong’ din Sibiu, după un an și două luni

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu va relua, începând de sâmbătă, seria atelierelor de creaţie la sediu, după o pauză de 14 luni de zile, informează un comunicat.

„Programul atelierelor este gândit ca o platformă prietenoasă prin care cei mici să îşi dezvolte abilităţile creative şi de comunicare în grup. Aceştia vor construi obiecte şi figurine de animaţie, dar vor fi provocaţi, de asemenea, să spună poveşti, respectând toate normele de distanţare socială şi de siguranţă sanitară. Numărul de participanţi este limitat la 6 copii pentru fiecare atelier în parte”, se precizează în comunicatul Teatrului „Gong”.

Potrivit sursei citate, Aurilă (Aurelia Călinescu) şi Rilă deschid noua serie de workshop-uri sâmbăta aceasta, de la ora 10,00. „Atelierul de Meşterilit” e pregătit pentru a celebra noul sezon cald, iar tema de lucru constă în realizarea unor lampioane personalizate. Atelierul are o durată de aproximativ o oră şi jumătate şi este recomandat copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani.

Diana Ribana continuă programul print-o întâlnire programată pe 16 mai, de la ora 10,00. „Atelierul de creat poveşti” va avea ca personaj central un omuleţ de grâu, iar cei mici vor fi provocaţi să creeze o naraţiune în jurul acestuia. Participanţii îşi vor personaliza propriile ghivece în care vor planta boabe de grâu, pe care le vor creşte acasă. Atelierul are o durată de aproximativ o oră şi jumătate şi este recomandat copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani.

Citește și ”Amurg, 304 zile de lămâie” – spectacol la Teatrul de Balet Sibiu despre perioada pandemiei în România

Claudia Benchea îi aşteaptă pe cei mici să redescopere lumea Star Wars. Acest atelier va avea loc pe 19 mai, de la ora 18,00 şi este recomandat celor cu vârsta între 6 şi 10 ani. Participanţii îşi vor putea construi propriile săbii şi mantii pentru a salva galaxia.

Programul complet şi actualizat al atelierelor pentru următoarele săptămâni poate fi consultat pe teatrulgong.ro sau descărcând gratuit aplicaţia Teatrul Gong din Apple Store sau Google Play.

Accesul la oricare dintre ateliere se face pe baza biletelor puse în vânzare online, prin teatrulgong.ro, sau de la Agenţia de Bilete din foaierul teatrului, de miercuri până vineri, între orele 11,00 – 18,00, sâmbăta între orele 10,00 – 18,00, iar duminica între orele 10,00 – 14,00. Preţul unui bilet este de 14 lei şi include toate materialele necesare. Biletul este nereturnabil şi nu poate fi modificat după achiziţie. Mai multe detalii pot fi obţinute la numărul de telefon 0269 210 906.

Sălile de activitate sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non-toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.

Citește și Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu îşi redeschide porţile, după o lungă perioadă de restricţii

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie. Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) şi nici al celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3 grade.

La intrarea în teatru este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini.

Accesul în spaţiul teatrului se face cu respectarea distanţării de minimum 1,5 metri urmărind marcajele de pe podea. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei atât în interiorul, cât şi în exteriorul teatrului.

Cei de la „Gong” încurajează folosirea plăţilor contactless cu cardul sau telefonul, dar mai ales achiziţia online a biletelor.