Șef dintr-un institut de cercetare al Academiei Române: Americanii au declanșat războiul în Europa

Cristi Pantelimon, secretarul științific al Institutului de Sociologie din subordinea Academiei Române, are o serie de postări pe Facebook în care susține că SUA sunt cele care ar fi pornit războiul din Europa și că Rusia ar fi trebuit să declare oficial război Ucrainei pentru a nu mai fi acuzată din punct de vedere moral, scrie g4media.ro.

”De ce au declanșat americanii războiul în Europa? Răspunsul este simplu (DIN CAUZA INTEGRĂRII DE FACTO ECONOMICE A EUROPEI ȘI RUSIEI), dar trebuie să ne întoarcem puțin în timp, pentru a vedea lucrurile mai clar”, a scris Pantelimon într-o postare pe Facebook din 13 aprilie.

În aceeași postare, Cristi Pantelimon susține că ” e foarte clar cum americanii se tem de orice fel de integrare europeană și calcă pe diferite pedale de frână pentru a o opri”.

Într-o altă postare din 8 mai, Cristi Pantelimon susține că ”din punct de vedere al dreptului internațional și al filosofiei politico-juridice, ar fi fost mai bine ca Rusia să declare război Ucrainei”, adăugând că ”din punct de vedere legal și formal, Rusia ar fi fost mult mai acoperită”.

”Nu-i vorbă, și dacă ar fi declarat război, presa occidentală ar fi făcut același caz de problema mămicilor și a copilașilor ucraineni”, a mai scris Cristi Pantelimon.

Cristi Pantelimon este și cadru didactic la Universitatea Spiru Haret, potrivit CV-ului său public.

Citește și Istoricii Academiei Române avertizează asupra pericolului cenzurării trecutului național

Institutul de Sociologie al Academiei Române e condus de Ilie Bădescu, care a scris prefața unei cărți a lui Alexandr Dughin, considerat ideolog al imperialismului rus.

În 2018, circa 30 de sociologi și cercetători în domeniul științelor sociale au criticat într-o scrisoare deschisă primirea lui Ilie Bădescu în Academia Română ca membru corespondent. Cei 30 au cerut reconsiderarea deciziei în privința lui Bădescu.

Scrisoarea deschisă este semnată de profesori de la cele mai mari universități din România, precum și de directorul Institutului „Elie Wiesel”.

”În calitate de sociologi, cercetători şi cadre didactice în domeniul ştiinţelor socio-umane, ne exprimăm surprinderea şi dezacordul faţă de primirea ca membru corespondent al Academiei Române a domnului profesor univ. dr. Ilie Bădescu. Considerăm că publicațiile apărute de-a lungul carierei sale, atât la Universitatea din Bucureşti, cât şi la Institutul de Sociologie al Academiei Române, nu pot fundamenta calitatea de membru al Academiei Române”, se arată în scrisoarea publicată de RomâniaCurată.ro.

Comentariu

Comments are closed.