Senatorul Liviu Brătescu afirmă că ia românească are „toate șansele” să intre în patrimoniul UNESCO anul acesta

Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că ia românească are toate şansele să intre în patrimoniul mondial UNESCO la finalul acestui an, prin înscrierea în „Lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial al umanităţii”.

Liviu Brătescu a scris vineri pe Facebook că în acest an serbăm pe 24 iunie Ziua Iei, el anunţând că sunt toate şansele ca ia românească să intre în patrimoniul UNESCO la finalul anului 2022.

„Am motive să mă simt legat sufleteşte în mod deosebit de Ziua Iei, deoarece am reuşit, alături de specialişti şi de echipa Ministerului Culturii, în perioada mandatului meu de secretar de stat, să finalizăm dosarul UNESCO „Cămaşa cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova”. Era un proiect despre care se discuta încă din 2015, dar, în fapt, abia în 2021 s-a şi concretizat. Ia românească are toate şansele să intre în patrimoniul mondial UNESCO la finalul acestui an, prin înscrierea în „Lista reprezentativă a elementelor de patrimoniu cultural imaterial al umanităţii”, a afirmat senatorul liberal Liviu Brătescu, citat de news.ro.

Totodată, Brătescu consideră că simbolurile au nevoie de recunoaştere şi adaugă că statul român face eforturi pentru „a le pune în conştiinţa universală acolo unde le este locul”.

„Contează pentru domeniul cultural fiecare victorie, mică sau mare, deoarece rămâne unul vitregit din punct de vedere bugetar şi al atenţiei care i se acordă în general la nivelul politicii mari”, a mai afirmat senatorul liberal, Liviu Brătescu.

Citește și Ministrul Culturii: Cam tot ce e mai bun în lume vine la Sibiu