Sibiu: Spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri”, în regia lui Silviu Purcărete, are premiera în 11 septembrie

Spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri”, în regia lui Silviu Purcărete, cu actorul Constantin Chiriac în rol principal, va avea premiera în 11 septembrie, la Fabrica de Cultură, informează un comunicat de presă.

„Fără poezie omenirea şi-ar pierde sufletul. Un mare scriitor român îşi începea, la modul foarte inspirat, poemul astfel: M-atârn de tine poezie/ Ca un copil de poala mumii. Spectacolul Jocuri, vorbe, greieri… este o mărturisire că toţi avem nevoie să visăm, să ne jucăm, să căutăm acel loc de la capătul curcubeului, unde nu mai contează anii sau ierarhiile sociale, ci doar bucuria de a ne întâlni cu marea poezie a lumii. În spectacolul lui Silviu Purcărete, Poezia este la ea acasă, tot aşa cum frumuseţea, simplitatea şi emoţia intră într-un dialog firesc cu publicul de toate vârstele.

Împreună cu 17 actori ai Naţionalului Sibian, sub bagheta magică a lui Silviu Purcărete, încercăm să realizăm un spectacol altfel, în care poezia şi jocul fac punte pentru emoţia şi starea de graţie care vor crea, la fiecare nouă reprezentaţie, câte un moment special dedicat publicului din fiecare seară”, spune actorul Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Citește și Spectacolul ”Cenuşăreasa” încheie vara la Teatrul pentru Copii „Gong” din Sibiu

„Jocuri, vorbe, greieri” va avea avanpremiera în 10 septembrie, la ora 19:00, iar premiera în 11 septembrie, la ora 17:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA UniCredit, str. Triajului, nr 1-3, Sala „Eugenio Barba”. Spectacolul este regizat de Silviu Purcărete, cu scenografia semnată de Dragoş Buhagiar şi muzica de Vasile Şirli.

În distribuţie: Constantin Chiriac, Adrian Neacşu, Ali Deac, Cătălin Neghină, Cendana Trifan, Codruţa Vasiu, Cristian Stanca, Cristina Ragoş, Cristina Stoleriu, Diana Văcaru Lazăr, Eduard Pătraşcu, Emoke Boldizsar, Fabiola Petri, Ioana Blaga Frunzescu, Ioana Cosma, Liviu Vlad, Pali Vecsei, Viorel Raţă.

Biletele sunt disponibile pe www.tnrs.ro şi la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17.