Site-uri de ştiri din Polonia, afectate de atacuri de tip DDoS

Mai multe site-uri poloneze de ştiri au fost afectate de atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service) despre care guvernul spune că ar putea fi acţiunea unor grupuri de hackeri ruşi, a declarat joi ministrul pentru digitalizare, citat de Reuters.

Atacurile DDoS funcţionează prin direcţionarea unor volume mari de trafic de internet către serverele vizate, într-o încercare relativ puţin sofisticată de a le scoate din funcţiune.

Potrivit agenţiei PAP, printre site-urile afectate se numără cele ale cotidianelor Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita şi Super Express.

Wyborcza a confirmat pe Twitter că a fost victima unui atac, la fel şi site-ul de ştiri wPolityce.pl.

„Având informaţii că se pregătesc astfel de atacuri, am informat imediat toate redacţiile interesate, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a reacţiona la această situaţie”, a declarat ministrulş digitalizării, Janusz Cieszynski.

Întrebat dacă în spatele atacurilor se află grupuri ruseşti, Cieszynski a confirmat că guvernul „are astfel de informaţii”.

Varşovia s-a poziţionat ca unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei de când Rusia a invadat ţara, iar Polonia spune că se confruntă frecvent cu încercări ruseşti de a destabiliza situaţia din ţară.

Moscova neagă însă în mod constant că desfăşoară operaţiuni de hacking.

Citește și ”Proştii” – coproducţie Polonia, România, Germania – de vineri, în cinematografele din România