Sofia va găzdui în septembrie cel mai mare eveniment de robotică din Bulgaria

Asociaţia Profesională pentru Robotică şi Automatizare (PARA) va organiza ceea ce se anunţă drept ”cel mai mare eveniment legat de robotică ce a avut loc vreodată în Bulgaria” – cea de-a patra ediţie anuală a Robotics Strategy Forum ce se va desfăşura la Sofia Tech Park în zilele de 19 şi 20 septembrie, conform unui comunicat de presă emis joi de PARA.

Discuţiile se vor concentra asupra creşterii noilor talente din Bulgaria în lumina iniţiativei PARA Robotics Incubator, care îi ajută pe tineri să-şi dezvolte proiectele de robotică până la nivelul de prototip funcţional.

Partea de conferinţe a forumului din acest an va fi deschisă de ministrul pentru inovaţie şi dezvoltare Alexander Pulev. În cadrul unei sesiuni speciale, Lazar Petrov de la Fund of Funds va vorbi despre investiţii şi creştere economică sustenabilă.

În cadrul părţii expoziţionale a evenimentului, vizitatorii vor putea vedea un robot plutitor Festo, inspirat de aripioarele animalelor marine, roboţi Giga Automata şi alte proiecte ale integratorilor bulgari. De asemenea, vor avea loc demonstraţii ale sarcinilor ce vor putea fi îndeplinite de aceşti roboţi în industrie. Prototipurile realizate de participanţii la PARA Robotics Incubator vor fi expuse, printre acestea numărându-se un robot fermier, un robot cu celule de hidrogen sau o proteză robotizată etc.

Citește și Misiunea Artemis 1: Camere foto fabricate în Bulgaria vor ajunge pe orbită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *