Sofia Vicoveanca a primit Ordinul ”Crucea Bucovinei” din partea ÎPS Calinic

Cunoscuta interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca a primit din partea ÎPS Calinic cea mai înaltă distincţie pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Ordinul „Crucea Bucovinei”.

”Născută în nordul Bucovinei, la Toporăuţi, lângă Cernăuţi, doamna Sofia Vicoveanca a poposit la umbra Mănăstirii Putna, la Vicov, de aici şi numele de scenă „Vicoveanca”, atât de drag ei şi nouă. Poartă cu vrednicie şi numele Sfintei Muceniţe Sofia, străduindu-se în toate zilele să arate că înţelepciunea este o virtute care împodobeşte sufletul şi-l face să vibreze armonios, fiind pe plac lui Dumnezeu şi oamenilor. Impresionantă e activitatea îndrăgitei cântăreţe de muzică populară şi poetă. 62 de ani a cântat, a cules texte vechi şi le-a interpretat cu măiestrie.

A scos la lumină cântece vechi din bătrâni şi a ţinut aprinsă cu putere flacăra dragostei pentru cântecul popular şi portul nostru tradiţional. Ambasadoare a Bucovinei şi a României în întreaga lume, dna Sofia Vicoveanca este un apostol cu o credinţă mare, de o nobleţe rară, cu o eleganţă firească de creştin iubitor de tradiţiile noastre sfinte”, transmite Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Citește și Radu Paraschivescu i-a returnat decorația lui Iohannis

Potrivit sursei citate, Ordinul „Crucea Bucovinei” a fost înmânat îndrăgitei cântăreţe de muzică populară de către PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Evenimentul a avut loc, joi, în ziua sărbătoririi Sfintei Muceniţe Ecaterina, la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în cadrul celei de a doua ediţii a „Dialogurilor cu folos”.