Soprană norvegiană Lise Davidsen va concerta pe scena Operei Naționale București

Celebra soprană norvegiană Lise Davidsen va cânta pe scena Operei Naţionale Bucureşti, pe 10 mai, în scop caritabil, în cadrul unui Concert Extraordinar de Gală. Întreaga sumă strânsă din vânzarea biletelor va fi donată Institutului Regional de Oncologie Iaşi.

La pupitrul dirijoral se va afla, în calitate de invitat, maestrul Jose Miguel Perez-Sierra. Evenimentul se va bucura de participarea Orchestrei şi a Corului Operei Naţionale Bucureşti, iar în program se vor regăsi lucrări de Giuseppe Verdi, Richard Wagner şi Pietro Mascagni.

Lise Davidsen a evoluat pentru prima dată pe o scenă din România în anul 2019, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Bilete pot fi achiziţionate online şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Lise Davidsen, considerată cea mai mare voce de soprană de pe harta lirică mondială după dispariţia lui Kirsten Flagsta, a evoluat în urmă cu un an, pe 10 mai 2021, sub bagheta maestrului Riccardo Chailly în concertul de redeschidere al celebrului Teatro alla Scala, din Milano. Evenimentul a marcat terminarea celor doi ani de inactivitate cauzaţi de pandemie şi a celebrat 75 de ani de la reluarea spectacolelor după cel de-al doilea Război Mondial.

Citește și Orchestra „Otyrar Sazy” din Kazahstan va susține pe 3 mai, la Opera Națională Bucureşti, un concert

Soprana de origine norvegiană a devenit recunoscută pe scenele internaţionale în anul 2015, câştigând multiple premii în cadrul concursurilor Operalia, Regina Sonja şi Hans Gabor Belvedere. Acestea au fost îndeaproape urmate de debuturi triumfătoare la Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House Convent Garden, Teatro Alla Scala din Milano, Bayerische Staatsoper, Wiener Staatsoper şi la festivalurile din Aix-en-Provence, Bayreuth şi Glyndebourne.

În vara lui 2021 a făcut parte din două producţii la Festivalul Bayreuth (Elisabeth din „Tannhauser” şi Sieglinde din „Die Walkure”, de Wagner) şi deja este anunţată în cadrul a două alte mari titluri pe cele mai mari scene ale lumii: la Metropolitan Opera New York în „The Knight of the Rose” de Strauss, la Royal Opera House Convent Garden în „Tannhauser” de Wagner.