Spectacole, expoziţii şi activităţi educative la Teatrul „Ţăndărică” pe tot parcursul lunii iunie

Spectacole, expoziţii şi activităţi educative vor avea loc pe tot parcursul lunii iunie la Teatrul de Animaţie „Ţăndărică”, informează un comunicat al organizatorilor.

Pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copiilor, la Teatrul Ţăndărică va avea loc o reprezentaţie a spectacolului „Motanul încălţat” în regia lui Cristian Pepino, de la ora 10,00, iar de la ora 18,30 are loc premiera spectacolului „Gulliver în Ţara Liliput”, în regia lui Attila Vizauer. Spectacolul „Motanul încălţat” va avea o reprezentaţie, de la ora 18,00, în Parcul Moghioroş.

În perioada 4 – 27 iunie, Muzeul Itinerant „Perpetuum Ţăndărică” va putea fi vizitat la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman din Buzău. Muzeul constă într-o prezentare interactivă artistică a patrimoniului Teatrului de Animaţie Ţăndărică. Păpuşile sunt atent alese dintr-o istorie de peste 75 de ani a teatrului şi marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animaţie din România, rememorând atât artiştii, cât şi personajele ce au consacrat această artă. Totodată, sunt prezentaţi paşii de construcţie a unei păpuşi sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpuşa sau marioneta, obiect de joc şi operă de artă, se arată în comunicat.

Citește și Reprezentații de Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii şi Tineret la Teatrul Țăndărică

De asemenea, în toate weekendurile din luna iunie, în intervalul orar 18,00 – 20,30, bucureştenii sunt invitaţi la „Străzi deschise – Promenadă urbană”, pe Calea Victoriei şi în diferite cartiere ale Bucureştiului, unde vor putea fi văzute peste 50 de momente de teatru de animaţie stradal.

În weekendul 4 – 5 iunie, copiii sunt aşteptaţi la tururi ghidate în Teatrul Ţăndărică, unde vor avea ocazia să viziteze locurile neaccesibile publicului: culise, cabinele actorilor, depozitele de păpuşi şi costume. Locurile sunt limitate.

Printre spectacolele care vor putea fi urmărite la Teatrul „Ţăndărică” în luna iunie se numără „Răţuşca cea urâtă” – regia Gabriel Apostol, pe 3 iunie, „Tigrişorul Petre” – regia Ştefan Lenkisch, pe 5 iunie, „Pinocchio” – regia Cristian Pepino, pe 11 iunie, „Cei trei purceluşi” – regia Mihai Gruia Sandu, pe 12 iunie, „Capra cu trei iezi” – regia Gabriel Apostol, pe 17 iunie, „Jack şi vrejul de fasole” – regia Daniel Stanciu, pe 19 iunie, „Albă ca zăpada” – regia Cristian Pepino, pe 24 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.