Spectacolul „Magnificul” de Mihai Ispirescu va fi prezentat în premieră pe 20 martie

Spectacolul „Magnificul” de Mihai Ispirescu va fi prezentat în premieră la Sala Lovinescu a Teatrului Nottara pe 20 martie, de ziua autorului, informează un comunicat de presă.

Regia spectacolul este semnată de Lucian Sabados, iar din distribuţie fac parte actorii Mihai Marinescu, Isabela Neamţu, Alexandru Mike Gheorghiu, Alexandru Jitea, Sorin Cociş, Cristian Nicolaie, Răzvan Bănică, Filip Ristovski, Laura Anghel.

„O piesă aparent realistă, cu o punctuaţie clară, dar cu mize şi mesaje subliminale ce depăşesc conjunctura politică şi socială. O lume urâtă, fără viitor, cumetrii, manipulări, confrerii, trădări şi, deasupra tuturor,… compromisul, ca regulă şi reţetă infailibilă de supravieţuire. Comic, laolaltă cu tragic, absurd şi grotesc, livresc deopotrivă cu burlesc şi, dominant, virulenţă şi sarcasm. O lume agresivă, cu sisteme de autoapărare verificate în timp. Am bucuria şi onoarea de a lucra într-un teatru, Nottara, puternic şi profund creativ, o casă a lui Mihai Ispirescu, alături de un colectiv actoricesc exersat în spectacole cu cheie, şi cu doi alţi artişti, un scenograf şi un muzician, contemporani cu vremea lor! ‘Magnificul’, un spectacol-interogaţie, o posibilă cheie de interpretare a ceea ce trăim noi, românii, acum şi aici”, a declarat regizorul Lucian Sabados.

„Rememorând personajele pieselor mele jucate, constat că, de-a lungul timpului, tipologia lor nu s-a schimbat. Doar înfăţişarea, costumaţia, limbajul, sunt altele. Fondul, apucăturile le-au rămas la fel cu cele ale înaintaşilor. Ba, pot spune chiar că au evoluat, au ajuns până la nivelul ‘Magnificului’ şi al alor săi, pe care-i veţi întâlni astă-seară. Şi mai bine dotaţi decât înaintaşii, cu o tehnică a parvenirii în grup şi mai avansată, prin mijloace care sfidează, cu graţie şi abilitate extremă, aş zice, legile oricărei morale”, a afirmat dramaturgul Mihai Ispirescu, citat în comunicat. 

Citește și Dan Puric prezintă spectacolul-conferinţă „M-am întors”, la Teatrul Național