Spectacolul „Mama” de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, la Teatrul Nottara pe 19 şi 20 mai

Spectacolul „Mama” de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, va fi prezentat în premieră la Teatrul Nottara pe 19 şi 20 mai, informează site-ul instituției.

Din distribuţie fac parte Catrinel Dumitrescu, Sorin Cociş, Rareş Andrici/ Vlad Bălan şi Diana Roman/ Alexandra Murăruş.

O farsă neagră, cu mult umor de limbaj, ce învăluie o dramă psihologică nuanţată, „Mama” este o poveste tulburătoare şi intensă despre singurătate, familie, nevoia de afecţiune, potrivit sursei citate.

După o viaţă întreagă în care s-a dedicat familiei, Anne îşi dă seama că nimeni nu mai are nevoie de ea: fiul a plecat de acasă, iar soţul este mai mult absent. În acest mediu casnic pustiu, în care se simte copleşită de singurătate, Anne alunecă din ce în ce mai mult într-un univers în care se amestecă dorinţe, dureri, temeri dintre cele mai ascunse, care fac uneori să se disipeze graniţa dintre realitate şi ficţiune. Se întâmplă în concret sau în lumea interioară întâlnirile cu fiul, cu iubita acestuia, au loc acele conversaţii cu persoane reale sau cu plăsmuirile imaginaţiei? Toate zbaterile interioare îşi găsesc liniştea în resemnarea înţeleaptă, în acceptarea pierderii, inclusiv a iubirii, se arată în descrierea spectacolului.

Producţia originală în limba franceză a fost prima oară reprezentată la Théâtre de Paris pe 4 noiembrie 2010. 

Citește și Victoria Cociaș, propusă manager interimar de 100 angajați ai Teatrului Nottara