Spectacolul muzical şi teatral „Ucenicul vrăjitor” va avea premiera pe 3 aprilie, la TNB

Spectacolul muzical şi teatral „Ucenicul vrăjitor” va avea premiera pe 3 aprilie, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), cu actorul Radu Gheorghe în postura de dirijor al Orchestrei simfonice şi al Corului Filarmonicii din Ploieşti, informează Agerpres.

Managerul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), Mircea Rusu, a declarat, cu prilejul conferinţei de presă în care a fost anunţată această premieră, că şi prin muzică se poate face o educare a unei părţi publicului românesc, pentru că acest spectacol nu este doar unul de muzică simfonică, ci şi cu „un actor extraordinar”. El a amintit că TNB derulează programul „Teatrul educaţional”.

Mircea Rusu a menționat că acest spectacol reprezintă o „împletire de actorie şi de muzică” prin care contribuie la diversificarea repertoriului Teatrului Naţional Bucureşti.

„Va fi un spectacol uşor interactiv, spectatorii vor rezona foarte intens”, este de părere Mircea Rusu.

Coordonatorul muzical al spectacolului, Tiberiu Dragoş Oprea, a spus că acesta reprezintă o combinaţie de lucrări muzicale ale unor compozitori cunoscuţi, printre care Johann Strauss, Georges Bizet, Piotr Ilici Ceaikovski, George Enescu, pe care „se calchiază” prestaţia actorului Radu Gheorghe, jucând un rol de dirijor, fapt ce justifică numele de „Ucenicul vrăjitor”.

Citește și Ministrul Culturii a trimis Corpul de control la Teatrul Naţional Bucureşti

„Radu Gheorghe are un joc bine stabilit, noi avem nişte poante în fragmentele muzicale, care corespund anumitor replici sau unei pantomime jucate de el (…), sunt poante fără prea multă vorbă, dublate de un stand-up extraordinar, pe care Radu Gheorghe îl poate face oricând şi oricum”, a declarat Tiberiu Dragoş Oprea, citat de Agerpres.

La rândul său, Radu Gheorghe şi-a exprimat încrederea că printre spectatori se vor regăsi persoane din generaţia sa, dar şi tineri.

Spectacolul „Ucenicul vrăjitor” reprezintă o producţie a TNB, realizată în colaborare cu Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii Ploieşti.

Un succes încă din 1987, confirmat de cele peste 100 de reprezentaţii pe scena mare a Naţionalului bucureştean, „Ucenicul vrăjitor” a făƒcut cel puţin 100 de reprezentaţii cu aproape toate filarmonicile din România şi a fost prezentat şi în alte ţăƒri europene, au adăugat reprezentanţi ai TNB. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.