Spectacolul ”Povestea Leului Ra” va fi prezentat în cadrul Festivalului de film Eva FilmMakers

Spectacolul-concert „Povestea Leului Ra”, realizat de muzicianul Marius Popa şi regizorul Cezar Ghioca, va avea premiera la sfârşitul acestei săptămâni la Centrul Cultural Reduta din Braşov, după care va fi prezentat într-un turneu în mai multe localităţi din ţară, printre care şi municipiul Sfântu Gheorghe.

„Concertul-spectacol aduce în faţa publicului o poveste despre viaţă şi moarte, despre valori şi prejudecăţi, despre ce înseamnă iubirea şi la ce sacrificii de sine poate să ducă ea, toate fiind prezentate într-o formă artistică aparte, care combină muzica, actoria şi efectele scenice realizate prin animaţie. Acţiunea se petrece într-un circ, dar personajele se înfăţişează mai degrabă ca nişte arhetipuri, ceea ce îi conferă mesajului universalitate. Temele de meditaţie abordate de ‘Povestea Leului Ra’ sunt un fel de terapie rapidă, care contribuie la descifrarea puzzle-ului relaţionar părinţi-copii”, se arată într-un comunicat.

Spectacolul va avea premiera vineri, 16 septembrie, la Centrul Cultural Reduta din Braşov, după care va fi prezentat, în 30 septembrie, la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului de film dedicat femeilor regizor EVA FilmMakers.

Citește și Lucrări de 100.000 de euro, la o aripă a Bastionului Maria Theresia, pentru Timişoara 2023

Următoarele reprezentaţii vor avea loc în 14 octombrie la Teatrul „Godot” – Palatul Bragadiru din Bucureşti şi în 28 octombrie la Centrul Cultural Reduta din Braşov.

Chiar dacă este o poveste, spectacolul nu este recomandat copiilor sub 7 ani, dar este foarte potrivit pentru părinţi şi pentru iubitorii de muzică, în general.

Spectacolul-concert îi are în distribuţie pe Marius Popa, Dalma Kovacs/Jazzy Jo, Medea Bălănică, Amalia Uruc şi Marcel Lovin/Andrei Duţu, alături de instrumentiştii Gabriel Pândici, Florin Şerban, Agnes Soos şi Pal Gabor.