Spotify îşi concediază 6% dintre angajaţi

Numărul unu mondial al platformelor audio, grupul suedez Spotify, anunţă luni reducerea cu 6% a personalului – adică aproximativ 600 de posturi -, ultimul dintr-o serie de giganţi ai Internetului care face concedieri, relatează AFP.

”În următoarele ore vor avea loc interviuri individuale cu angajaţii vizaţi”, anunţă într-un mesaj destinat angajaţilor, publicat pe site-ul grupului, directorul general Daniel Ek, unul dintre cofondatorii puternicei companii de muzică obline.

Spotify este un furnizor suedez de servicii de streaming audio și media fondat la 23 aprilie 2006 de Daniel Ek și Martin Lorentzon . Este cel mai mare furnizor de servicii de streaming muzical din lume, cu peste 381 de milioane de utilizatori activi lunar, inclusiv 172 de milioane de abonați plătitori, în septembrie 2021. Spotify este listată (prin intermediul unui holding cu domiciliul în orașul Luxemburg, Spotify Technology SA ) la Bursa de Valori din New York.

Citește și Spike a lansat o melodie pentru filmul „Taximetrişti”

Spotify oferă muzică și podcasturi înregistrate cu drepturi de autor digital restricționate, inclusiv peste 70 de milioane de melodii, de la case de discuri și companii media.  Ca serviciu freemium, funcțiile de bază sunt gratuite, cu reclame și control limitat, în timp ce funcții suplimentare, cum ar fi ascultarea offline și ascultarea fără reclame, sunt oferite prin abonamente plătite. Spotify este disponibil în prezent în peste 180 de țări începând cu octombrie 2021. Utilizatorii pot căuta muzică în funcție de artist, album sau gen și pot crea, edita și partaja liste de redare .

Spotify este disponibil în cea mai mare parte a Europei și Americii, în Oceania și în peste 40 de țări din Africa și Asia. În România serviciul a fost lansat pe 12 martie 2018.