Stagiunea de toamnă a ARCUB va cuprinde texte shakespeariene reinterpretate

Stagiunea de teatru de la ARCUB se deschide vineri cu reprezentaţia spectacolului „Carne” în regia lui George Zamfir”, o producţie a Teatrului Arte dell’Anima.

Stagiunea de toamnă a ARCUB va cuprinde de la texte shakespeariene reinterpretate la piese multipremiate, proiecte cu mesaj social sau dramaturgie contemporană europeană, informează un organizatorii.

Actorii Mircea Andreescu şi Ion Grosu se întorc pe scena de la Sala Mare ARCUB pe 24 septembrie, cu o nouă reprezentaţie „Nunzio”, un spectacol despre prietenie şi despre realitatea esenţială regizat de Alina Hiristea după o piesă multipremiată de Spiro Scimone.

Programul stagiunii este completat de mai multe reprezentaţii ale spectacolului de teatru inovator „Anatomii ale dorinţei” în regia Irinei Alexandra Banea. Cu o distribuţie tânără, formată din Andreea Coff şi Denis Hanganu, completată de participarea dansatorului şi coregrafului Momo Sanno, spectacolul prezintă publicului de teatru cele trei tragedii shakespeariene din perspectiva dorinţei de purificare mai degrabă decât din perspectiva actului violent.

Citește și Peste 350 de hărţi, cărţi, manuscrise şi imagini rare despre istoria românilor, expuse la ARCUB

Cele mai recente titluri ale WonderTheatre, comediile „Universitatea de râsete” şi „Ultimul Don Juan”, care au avut premiera anul acesta pe scena de la Sala Mare ARCUB, au fost preluate pentru o nouă serie de reprezentaţii în cadrul stagiunii curente.

Realizată după o piesă japoneză adaptată la realităţile locale, comedia „Universitatea de râsete”, regia Teodora Petre, îi pune faţă în faţă pe actorii Răzvan Vasilescu şi Alexandru Voicu în contexte pline de suspans, cu răsturnări surprinzătoare de situaţie.

Povestea unui cuplu aflat în pană de iubire este jucată cu umor şi duioşie în spectacolul „Ultimul Don Juan”, în regia Teodorei Petre. Realizat după un text de Valentin Krasnogorov, spectacolul este o remarcabilă întâlnire dintre actorii Ionel Mihăilescu, Aida Economu şi Alexandru Chindriş.

Biletele au fost puse în vânzare la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc şi pot fi achiziţionate online de pe acub.ro, bilet.ro şi de la casa de bilete ARCUB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *