„Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa” are lansarea pe 31 mai la MNIT Cluj

Editura Mega din Cluj-Napoca și Vanderlay Arheo invită publicul la lansarea volumului ”Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa” scrisă de istoricul Adrian Andrei Rusu.

Evenimentul va fi găzduit în sala de conferințe a Muzeului Național de Istoria Transilvaniei, în data de 31 mai 2022, de la ora 14.

Volumul este semnat de către unul dintre cei mai valoroși istorici și arheologi medieviști din România. Conține o „radiografie ardeleană” asupra jumătății de veac XV care a propulsat Moldova în centrul atenției Europei, la granița regatelor Ungariei, Poloniei, principatului Țării Românești și a Imperiului Otoman. Cu un deosebit spirit critic, autorul analizează informațiile cunoscute ale culturii materiale raportate la datele scrise, nivelează interpretări desuete și intervine cu soluții de analiză surprinzătoare, asociate la realitățile contemporane.

La 50 de ani de la sacralizarea voievodului, Transilvania își aduce o contribuție majoră la cunoașterea personalității sale și a epocii în care a trăit.

Cu același prilej va vorbi despre volum dr. Ioan Drăgan, fost director general al Arhivelor Naționale, București, iar autorul va dezvălui câteva din liniile directoare ale conținutului.

Citește și Lansare de carte la Muzeul Unirii: „Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa”