Steve Grimmett, solistul trupei britanice de heavy metal Grim Reaper, a murit la vârsta de 62 de ani

Steve Grimmett, solistul trupei britanice de heavy metal Grim Reaper, cunoscut pentru vocea sa pătrunzătoare, a murit la vârsta de 62 de ani, scrie The Guardian.

Vestea a fost confirmată de fiul său Russ Grimmett, pe Facebook: „Nu putem să exprimăm în cuvinte sentimentele actuale. Din păcate, tatăl nostru a murit astăzi şi lasă un gol imens în lume şi în inimile noastre”.

Nu a fost anunţată nicio cauză a decesului.

Parte a noului val de heavy metal britanic, formaţia Grim Reaper s-a format în Worcestershire în 1979, iar Grimmett s-a alăturat în 1982, înlocuindu-l pe Paul de Mercado.

Grimmett a spus pentru Cosmick View că Elton John este „motivul pentru care cânt”. De asemenea, a făcut referire la David Coverdale, Dio şi Rob Halford de la Judas Priest ca fiind cei care l-au influenţat.

Citește și A murit Déwé Gorodey, scriitoare și luptătoarea pentru independenţa Noii Caledonii

Grimmett va deveni singurul membru constant al trupei din 1982 până în 1988 şi apoi din 2006 până în prezent.

În ianuarie 2017, Grimmett a fost internat în timpul unui concert în Ecuador pentru o infecţie la piciorul drept. În urma operaţiei, a rămas cu o amputare parţială.

Albumul de debut „See You in Hell” a apărut în 1983. Un alt album, „At the Gates”, a fost lansat în 2019. În ianuarie 2022, Grimmett a spus că trupa lucrează la material nou. Într-un interviu din mai 2022, Grimmett a spus că nu are niciun regret, în ciuda faptului că nu are bani.