Studenţii Universității București au urcat pe podium la concursul SEEMOUS 2023

Pentru al cincilea an consecutiv, studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au obţinut rezultate de excepţie în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2023.

„Pentru al cincilea an consecutiv, studenţii UB au cucerit podiumul concursului internaţional SEEMOUS. Cel mai mare punctaj din competiţie, obţinut de un student al FMI”, informează UB pe site-ul instituţiei.

Organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe, a Uniunii Matematicienilor din Macedonia şi a Facultăţii de Ştiinţe Naturale şi Matematică din cadrul Universităţii din Skopje, ediţia din 2023 a Concursului Internaţional de Matematică pentru Studenţi a avut loc în Struga, Macedonia de Nord, în perioada 7-12 martie 2023.

Universitatea din Bucureşti a fost reprezentată la concurs de trei studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică. Toţi cei trei studenţi ai Universităţii din Bucureşti au cucerit podiumul competiţiei SEEMOUS: aur – Mario-Cosmin Drăguţ şi Octavian-Ionut Joiţa, şi argint – Divia-Petra Negoescu.

Citește și Cursuri gratuite de pregătire pentru Bacalaureat la Universitatea Transilvania din Brașov

„Remarcabilă este performanţa studentului Mario-Cosmin Drăguţ care a obţinut cel mai mare punctaj din concurs. Toţi trei premianţii sunt studenţi în anul I la specializarea Matematică”, afirmă sursa citată.

Echipa a fost coordonată de Dan Dumitrescu, fost medaliat la această competiţie, actualmente masterand în anul I la programul Probabilităţi şi Statistică în Finanţe şi Ştiinţe din cadrul FMI. La pregătirea lotului a contribuit şi Andrei Bâra, de asemenea, fost medaliat la SEEMOUS, masterand în anul II la programul de master Matematică Didactică al FMI.

Şi la ediţiile din 2018, 2019, 2020, 2021 şi 2022 studenţii UB au fost pe podiumul competiţiei.