”Sunetul Naturii”, expoziţie imersivă în Casa Darvas – La Roche din Oradea, în luna martie

Casa Darvas – La Roche din Oradea, obiectiv turistic, va fi pe toată durata lunii martie gazda expoziţiei imersive „Sunetul Naturii”, o experienţă educaţională despre flori, păsări şi artă plastică, inspirată din detaliile definitorii ale stilului Art Nouveau, a informat luni, într-un comunicat, Primăria Oradea.

„Elementul de noutate al expoziţiei îl constituie prezentarea păsărilor exotice în colivii ornate cu elemente decorative, penajul colorat şi trilurile acestora exprimând bucuria primăverii”, se arată în comunicat.

Toate aranjamentele florale prezente cu această ocazie în Casa Darvas La Roche au fost create de artişti florali care vor înmiresma săptămânal atmosfera cu flori proaspete, iar decorul expoziţiei este completat cu instrumente muzicale puse la dispoziţie de către Filarmonica de Stat Oradea.

Experienţa imersivă din casă este dată şi de coloana sonoră aleasă şi anume o lucrare interpretată la orgă monumentală care reproduce ciripitul păsărilor.

Simezele sălii de expoziţie prezintă tablouri în care artiştii au scos în evidenţă compoziţiile florale. Acestea au fost oferite de colecţionari privaţi prin SC Optim Art SRL şi vor putea fi achiziţionate la finalul expoziţiei.

Redarea sunetului păsărilor a fost posibilă cu sprijinul şi implicarea directă a domnului Tudor Cristian cu soţia, colecţionari locali de păsări.

Conceptul creat de echipa Oradea Heritage a fost completat, conturat şi adaptat încăperilor astfel încât materialele folosite să nu afecteze interiorul sau obiectele de ambient şi să poată fi refolosite şi în alte obiective turistice.

„Contractul de servicii a cuprins furnizarea materialelor de bază, florile şi decorul, suma totală fiind de 35.100 lei, unde este inclus şi serviciul de întreţinere a plantelor pe o perioadă de 30 de zile.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică în intervalul orar 10-18, costul biletului fiind de 15 lei/adult şi 5 lei copil/elev/student.

Citește și CNA organizează Gala pentru Excelenţă în Jurnalism – joi, la TNB