Tabără de arte vizuale pentru studenţii din Iaşi şi Chişinău, la Memorialul Ipoteşti

O tabără de pictură destinată studenţilor din Iaşi şi Chişinău a debutat, luni, la Memorialul Ipoteşti – Centrul de Studii „Mihai Eminescu” din Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţia de cultură.

Potrivit sursei citate, Tabăra de arte vizuale, care va dura până pe 28 august şi care va fi coordonată de pictorii Constantin Tudor din Iaşi şi Liviu Şoptelea din Botoşani, va avea ca temă „opera eminesciană sub aspectul ei cromatic”.

„Pornind de la versuri reprezentative, de la identificarea lexemelor cromatice, participanţii la atelierele din cadrul Taberei de arte vizuale de la Ipoteşti vor transpune în pictură imaginile poetice eminesciene. De la forţa de sugestie a cuvintelor, paleta de simboluri, metafore, comparaţii şi epitete cromatice, sugerate prin prisma cuvântului, tinerii pictori vor folosi îmbinarea culorilor, formelor, nuanţelor şi contrastelor pentru a transpune ideea poetică”, se precizează în comunicatul Memorialului Ipoteşti.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să pună bazele unei colaborări de durată cu facultăţile de profil din ţară şi de peste hotare.

Citește și Cotinel Munteanu, angajatul Memorialului Ipotești bănuit că ar fi asigurat certificatele de autenticitate pentru tablourile false