Tablou a lui Egon Schiele cu unchiul său, redescoperit după mai mult de peste 90 de ani

Un tablou de Egon Schiele, care îl înfăţişează pe unchiul artistului şi tutorele său legal, a fost redescoperit după ce a fost dispărut mai bine de 90 de ani, a anunţat Muzeul Leopold din Austria, informează The Guardian.

„Leopold Czihaczek at the Piano” (1907) a fost găsit într-o colecţie privată vieneză şi va fi expus public pentru prima dată la Muzeul Leopold din Austria, care găzduieşte cea mai mare şi mai importantă colecţie de lucrări ale marelui expresionist.

Piesa va face parte din colecţia de NFT-uri a muzeului de 24 de picturi şi desene de Schiele, produse în parteneriat cu LaCollection – o nouă platformă NFT dedicată colecţiilor muzeale. Fondurile din colecţia NFT vor fi direcţionate către restaurarea picturii şi extinderea colecţiei Schiele a muzeului.

Recunoscut drept una dintre cele mai formatoare figuri ale modernismului vienez, Schiele a reuşit să creeze o lucrare revoluţionară înainte de moartea sa de gripă, la vârsta de 28 de ani, în timpul pandemiei din 1918.

Citește și Picturi de Paul Cézanne nemaivăzute în Marea Britanie, expuse în toamnă la Tate Modern

Fondatorul Muzeului Leopold, Rudolf Leopold, a fost unul dintre cei mai importanţi patroni ai operei lui Schiele şi este creditat drept responsabilul de faima lui.

„Leopold Czihaczek la pian” a fost pictat cu puţin timp înainte ca Schiele să împlinească 17 ani. Ca stil, este impresionist, cu o paletă dezactivată caracteristică lucrărilor sale timpurii.

Czihaczek a devenit tutorele legal al lui Schiele după moartea tatălui lui Schiele, când artistul avea 15 ani. El este înfăţişat în pictură ca o figură burgheză şi un om de cultură – o odă adusă rolului pe care urma să-l joace în viaţa tânărului artist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.