Tablouri furate de un român din locuinţa unui artist din Austria

Poliţiştii din Caraş-Severin şi Timiş au făcut mai multe percheziţii, pentru a depista 9 tablouri în valoare de 320.000 de euro, furate în urmă cu mai mulţi ani, de un cetăţean român de la un artist austriac. Aceste tablouri au fost predate autorităţilor din Austria.

Percheziţiile au fost făcute în noiembrie, anul trecut, în judeţele Timiş şi Caraş-severin, iar acum tablourile au fost predate autorităţilor din Austria.

”La data de 10 noiembrie 2022, poliţişti ai serviciilor de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin şi Timiş, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Oraviţa şi Timişoara, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, la solicitarea autorităţilor judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă. În urma percheziţiilor, derulate în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei din Austria şi ai Ambasadei Republicii Austria în România, au fost indisponibilizate 9 tablouri, ce au fost estimate la peste 320.000 de euro”, a precizat IPJ Timiş, într-un comunicat de presă, de marţi.

Citește și O pânză de Gustav Klimt este expusă în Austria după şase decenii

Operele de artă ar fi fost sustrase în urmă cu mai mulţi ani, de un cetăţean român, din locuinţa unui artist austriac, fiind aduse ulterior la adresele acestuia din Caraş-Severin şi Timiş.

”Cele 9 tablouri au fost predate poliţiştilor austrieci şi transportate pe teritoriul statului de provenienţă. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La percheziţii au participat poliţişti ai serviciilor criminalistice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin şi Timiş, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin”, se mai arată în comunicat.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook