Teatrul Colibri Craiova, cu spectacole şi expoziţii într-un maron al festivalurilor din România

Până la finalul acestei luni, actorii Teatrului pentru copii şi tineret Colibri vor bucura cu poveştile lor nu doar publicul din Craiova, ci şi pe iubitorii spectacolelor cu păpuşi din oraşele Alba Iulia, Galaţi, Slatina, Caracal, Braşov, într-un maron al festivalurilor din România

Potrivit reprezentanţilor teatrului, primul popas îl fac la Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti”, ediţia a XVI-a, festival în cadrul căruia sunt invitaţi de Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia, cu spectacolul „Pic”, de Ana Cucu Popescu şi Delia Gavliţchi, regia Delia Gavliţchi, scenografia Tünde Tomos, muzica Claudiu Fălămaş, coregrafia Cătălin Filip. În distribuţie: Oana Stancu, Emanuel Popescu, Daniel Mirea, Adriana Ioncu, Robert Iovan, Marin Fagu, Ionica Dobrescu, Alla Cebotari. Spectacolul este programat joi, 18 mai 2023.

În debutul festivalului de la Alba, Teatrul Colibri Craiova a deschis şi expoziţia de scenografie „Cristina Pepino – provocări”, schiţele şi desenele Cristinei Pepino putând fi admirate la festival până pe 20 mai. Expoziţia va ajunge apoi la Galaţi, în perioada 22 – 27 mai, la cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, iar de aici va pleca spre Braşov, unde va fi vernisată în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana poveştilor”, ediţia a VIII-a, ce se va desfăşura în perioada 29 mai – 04 iunie 2023.

Citește și Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat Centrul Cultural ”Constantin Brâncuşi”, în Craiova

„La Galaţi, pe 23 mai, la invitaţia Teatrului pentru copii şi tineret „Gulliver”, Teatrul Colibri va prezenta spectacolul „De-aş fi Scufiţa Roşie”, adaptare după Fraţii Grimm, de şi cu Geo Dinescu şi Marin Fagu, în cadrul celei de-a XXIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”. Următorul popas va fi făcut la Slatina, la invitaţia Clubului Rotary Slatina, cu care Teatrul Colibri colaborează de peste 20 de ani şi care are în derulare proiectul „Teatrul pentru copii”.

Pe 26 mai, la Casa de Cultură din Slatina, copiii se vor bucura de două reprezentaţii ale spectacolului „Ursul păcălit de vulpe” de Ion Creangă, scenariul, regia şi scenografia Valentin Dobrescu, muzica Alin Macovei – Moraru, cu actorii: Ionica Dobrescu, Daniel Mirea, Marin Fagu, Alla Cebotari, Adriana Ioncu, Emanuel Popescu; voce: Mugur Prisăcaru. A doua zi, pe 27 mai, avem bucuria de a fi Festivalul de Teatru „Ştefan Iordache” din Caracal, invitaţi de Mişcarea de Rezistenţă şi Asociaţia Culturală „Arhetipuri: Datini, Muzică, Rost”, cu spectacolul „Povestea celor trei purceluşi”, teatru interactiv, vesel şi educativ, de şi cu Geo Dinescu şi Marin Fagu, pictură Iulia Goanţă, desen afiş Ioana şi Andrei Popescu”, informează Teatrul Colibri.

Maratonul festivalurilor se încheie luni, 29 mai, tot cu spectacolul „Pic” cu care a început, la Braşov, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „ARLECHINO – Caravana poveştilor”.