Teatrul de Stat Constanţa a obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – „Ziua Z”

Teatrul de Stat Constanţa a obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV/teleplay, acordat piesei „Ziua Z”, la a 30-a ediţie a Galei desfăşurată la Bistriţa, a informat, miercuri, conducerea instituţiei de cultură.

Spectacolul, cu scenariu original scris de Ionuţ Sociu şi în regia lui Bobi Pricop, a avut premiera în martie 2021, în timpul celei mai dure perioade de restricţii cauzate de pandemia de COVID-19.

Distribuţia, conform unui comunicat de presă transmis de Teatrul de Stat Constanţa, este următoarea: Marian Adochiţei, Theodor Şoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Iulian Enache, Nina Udrescu, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Mirela Pană, Dan Cojocaru, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ştefan Mihai, Cristiana Luca, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu. Din echipa de creaţie mai fac parte Oana Micu – scenografia, Mihai Popa – cinematografia, Eduard Gabia – muzica originală, Răzvan Rusu – streaming online.

Având la bază un scenariu original, creat special pentru acest proiect, spectacolul hibrid „Ziua Z” propune un concept artistic dinamic, adaptat vizionării live, simultan online şi în sala teatrului.

Citește și Trei premii UNITER Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi

„Mă bucur foarte mult că premiile UNITER au vizat spectacolul nostru hibrid, el nefiind o formă clasică de teatru TV sau teleplay, ci, mai degrabă, un produs cinematografic filmat şi montat în timp real într-o maşină în mişcare pe străzile oraşului Constanţa şi transmis live în sala de teatru, în cadrul unui spectacol de teatru propriu-zis, care la rândul lui este transmis live către spectatorii online”, a transmis regizorul Bobi Pricop, care nu a putut fi prezent la Gala UNITER. Premiul a fost ridicat de directorul Teatrului de Stat Constanţa, Erwin Şimşensohn.

Un succes al Teatrului de Stat Constanţa la această gală a fost reprezentat şi de nominalizarea lui Irisz Kovacs, la secţiunea DEBUT, pentru regia spectacolului „8 TAŢI” de Tina Muller. Ea a fost anunţată, tot în cadrul galei, că a câştigat concursul de proiecte „COMEDIA ŢINE LA TINEri” organizat de Teatrul de Comedie din Bucureşti, aşadar va monta un spectacol la acest prestigios teatru, mai precizează sursa citată.