Teatrul Dramatic „Fani Tardini” – Galați – donează artiștilor ucraineni încasările de la un spectacolul

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi donează încasările din bilete de la spectacolul „O repetiţie moldovenească” din 14 mai pentru sprijinirea artiştilor din Ucraina, informează secretarul PR al instituţiei de cultură, Rodica Ajder.

Potrivit sursei citate, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi se alătură astfel campaniei UNITER „Artişti români pentru artişti ucraineni” şi donează încasările din bilete la spectacolul „O repetiţie moldovenească” din acest weekend pentru sprijinirea artiştilor ucraineni.

Reprezentaţia este programată sâmbătă, la ora 19,00, în Sala de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Biletele pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală din Domnească 59.

Spectacolul „O repetiţie moldovenească” are la bază piesa „O repetiţie moldovenească sau Noi şi iar noi”, o farsă într-un act scrisă în 1844 de Costache Caragiali „pentru plăcerea şi petrecerea a vreo câţiva prieteni” şi spune povestea plină de umor şi candoare a uneia dintre primele trupe de teatru în limba română din Moldova secolului al XIX-lea.

Citește și 32 de ani de la primul „pod de flori”, 6 mai 1990

În distribuţie: Radu Horghidan (Caragiali), Ionuţ Moldoveanu (Greceano), Oana Mogoş (Domnişoara Marghioliţa), Elena Anghel (Domnişoara Homiceanu), Vlad Ajder (Idieru), Ltefan Forir (Bonciu), Răzvan Clopoţel (Anton), Florin Toma (Boian), Cristina Uja Neagu (Doamna Mase) şi Cristian Gheorghe (Directorul Mase).

Spectacolul, în regia lui Cristian Ban şi scenografia Andreei Săndulescu, a avut premiera luna trecută şi este produs de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în cadrul Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan.

Campania „Artişti români pentru artişti ucraineni” este iniţiată de Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore. Campania este un proiect de strângere de fonduri care se va desfăşura în perioada 16 mai – 15 iunie.

În urma propunerii UNITER, 46 instituţii culturale de stat şi independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnităţii artiştilor şi pentru susţinerea culturii ucrainene.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook