Teatrul Naţional Timișoara marchează Ziua Mondială a Dansului cu spectacolul ”Prin Vis”

Teatrul Naţional Timișoara (TNTm) marchează Ziua Mondială a Dansului cu spectacolul ”Prin Vis”, vineri, de la ora 19,00, în Sala 2.

Teatrul Naţional din Timișoara explorează de peste un deceniu teatralitatea dansului, iar actorii Naţionalului susţin partituri coregrafice complexe în mai multe spectacole aflate în repertoriu.

Este şi cazul spectacolului „Prin Vis”, un spectacol hipnotic de teatru-dans, plasat la intersecţia celor două arte, un fascinant şi emoţionant road-movie „pe dos”, în care un vechi Cadillac anulează graniţele dintre realitate şi ficţiune şi se transformă într-un adevărat portal către poveştile fascinante articulate în jurul său, transmite TNTm, într-un comunicat de presă.

Spectacolul, parte a programului MixART, este semnat de Pal Frenak, celebru coregraf european, iar distribuţia îi reuneşte pe actorii Laura Avarvari, Cătălin Ursu, Mara Opriş, Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Daniela Bostan, Darius Zet, Raul Lăzărescu, Ionuţ Iova şi Răzvan Ciocoi.

De patru decenii, în ziua de 29 aprilie se sărbătoreşte, în întreaga lume, Ziua Mondială a Dansului, o iniţiativă a Institutului Internaţional de Teatru din cadrul UNESCO. 

Citește și Expoziție aniversară ”60”, la Muzeul Naţional de Artă Timișoara