Teatrul Nottara prezintă, în octombrie, spectacole pe texte din programa de Bacalaureat

Trei spectacole făcute pe texte din programa de Bacalaureat – „Enigma Otiliei” de George Călinescu, „Stâlpii societăţii” de Henrik Ibsen şi „Moara cu noroc” de Ioan Slavici – vor avea premiera în luna octombrie, la Teatrul Nottara, informează Agerpres.

Spectacolele fac parte din proiectul cu fonduri norvegiene „Teatrul, o nouă normalitate REINVENTARE”, care cuprinde şase producţii – trei pentru scenă şi trei în regim online. Trei dintre acestea sunt de poezie şi trei pe texte cunoscute, a anunţat Alexandra Norocea, manager de proiect.

Primul spectacol, „Moara cu noroc”, în regia Alinei Hristea, va avea premiera pe 11 octombrie, de la ora 19,30, urmat, pe 13 octombrie, de premiera „Enigma Otiliei”, în regia lui Radu Popescu.

Ultima premieră, „Stâlpii societăţii”, cu adaptarea şi regia semnate de regizorul norvegian Dejan Jankovic, va fi prezentată pe 19 octombrie, de la ora 19,30.

Toate spectacolele vor putea fi urmărite la Sala George Constantin şi vor beneficia de supratitrare în limba engleză.

Citește și Rata finală de promovare a examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie – 35,4%

„Teatrul, o nouă normalitate REINVENTARE” este un parteneriat româno-norvegian, din cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru consolidarea antreprenoriatului cultural şi dezvoltarea audienţei şi a publicului în cadrul Programului RO-CULTURA, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2014 – 2021. Acesta cuprinde focus grupuri, audiţii, realizarea a şase spectacole, cursuri de specializare.

Beneficiari ai proiectului sunt liceeni, tineri care urmează să părăsească sistemul de protecţie socială, membri ai minorităţilor etnice, profesori, asistenţi sociali, persoane vârstnice şi profesionişti din domeniul cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *