Teatrul Regina Maria – Oradea: Spectacolul de musical, cabaret şi comedie ”Colivia nebunelor”, de Jean Poiret

Teatrul Regina Maria a anunţat, marţi, premiera spectacolului „Colivia nebunelor” de Jean Poiret, în regia actorului Daniel Vulcu, „o capodoperă comică despre dragoste şi preconcepţii, un musical emoţionant, atrăgător şi uimitor” ce va avea loc vineri, 16 decembrie, de la ora 19,00, în sala mare a teatrului.

Potrivit comunicatului de presă al Teatrului de stat, Jean Poiret (17 august, 1926, Paris – 14 martie, 1992, Paris) este un nume mare al cinematografiei şi al teatrului francez. A fost actor de teatru şi film, autor a numeroase piese de teatru şi scenarii, transformate în filme de succes.

„Jean Poiret a lucrat în colaborare cu mari regizori ca Francois Truffaut (Le Dernier Metro) şi Claude Chabrol (Inspecteur Lavardine), lăsând în urmă multe roluri memorabile. În ceea ce priveşte activitatea sa în teatru, Jean Poiret rămâne cunoscut ca un important reprezentant al teatrului de bulevard. A scris şi a interpretat mai multe piese de succes, dintre care cele mai cunoscute sunt: Colivia nebunelor, Sărbători fericite! şi Raţă cu portocale”, se arată în comunicat.

„Colivia nebunelor” (La cage aux folles) este textul care l-a consacrat ca autor pe Jean Poiret, prin care revine la sursa vervei sale comice: umorul de cabaret. Producţia originală a piesei a avut loc la Theâtre du Palais-Royal în 1 februarie 1973, avându-l pe Jean Poiret însuşi în distribuţie, care a interpretat unul dintre rolurile principale. Critica de specialitate a primit cu entuziasm comedia, care a avut de-a lungul timpului peste 2.000 de reprezentaţii, a inspirat mai multe filme şi a fost adaptată într-un musical de pe Broadway, câştigător al premiului Tony, precizează comunicatul teatrului orădean.

Citește și Echipa Robotics Club Oradea, premiată la Concursul de robotică de la Tallinn

„Georges, managerul unui club flamboaiant de drag queens şi Jennot, interpretul vedetă al clubului, trăiesc de 15 ani o poveste de dragoste fericită în Saint-Tropez. Când fiul lor hotărăşte să se însoare, cuplul gay este pus în faţa unei provocări neaşteptate: vor accepta părinţii ultraconservatori ai logodnicei orientarea lor sau ar fi mai bine să-i mintă?”, se prezintă intriga spectacolului, în comunicatul menţionat.

La Oradea, spectacolul „Colivia nebunelor” este pus în scenă de Daniel Vulcu, iar din echipa de creaţie mai fac parte: Răzvan Chendrean (decor), Oana Cernea (costume), Dimeny Levente şi Nadin Torteli (coregrafie) şi Lăcrămioara Deac (pregătire muzicală).

Din distribuţie fac parte actorii Răzvan Vicoveanu (Georges), Richard Balint (Jeannot), Eugen Neag (Mercedes), George Dometi (Iura), Sebastian Lupu (Jurnalistul), Ciprian Ciuciu (Laurent), David Constantinescu (Măcelarul), Alexandru Rusu (Domnul Dienlafoi), Corina Cernea (Doamna Dienlafoi), Georgia Căprărin (Muriel), Angela Tanko (Simone) şi Carina Bunea, Adela Lazăr, Alina Leonte, Mirela Niţă Lupu, Ioana-Maria Repciuc (Cabaret).

Tot din cabaret fac parte şi tinerii actori orădeni Tudor Manea, Cosmin Petruţ şi Paul Tripon, proaspăt absolvenţi, care păşesc pentru prima oară pe scena Teatrului Regina Maria.

Premiera este deja sold out, iar următoarele reprezentaţii ale spectacolului vor avea loc în data de 20 decembrie, 12 şi 25 ianuarie, de la ora 19,00, la Sala Mare. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.