Teatrul Stela Popescu este invitat la pavilionul României la Expo 2020 – Dubai 2022

Teatrul Stela Popescu va susţine în perioada 10-16 martie, în cadrul evenimentelor desfăşurate la pavilionul României la Expo 2020 – Dubai 2022, proiectul artistic „Femeia, eterna poveste”, informează un comunicat al instituţiei de cultură.

„Femeia, eterna poveste”, un concept de Ema Stere în regia lui Attila Vizauer şi scenografia Anca Albani, este un proiect artistic original de teatru dans adaptat de Ioana Macarie după piesa de teatru cu acelaşi nume din repertoriul Teatrului „Stela Popescu”.

„Pentru un teatru tânăr ca al nostru, înseamnă foarte mult această participare. Este o oportunitate extraordinară ca Teatrul Stela Popescu să fie unul dintre ambasadorii culturali ai României, ai Bucureştiului şi în acest sens artiştii teatrului au făcut toate eforturile pentru a construi un program reprezentativ şi relevant pentru un public cosmopolit. Locul în care se petrece Expoziţia Mondială este unul al viitorului, al viselor devenite realitate şi al provocărilor care ne oferă şansa să evoluăm. Nimic nu ar fi fost posibil fără credinţă, imaginaţie şi lecţii învăţate din istorie. Tocmai acesta este motivul pentru care teatrul nostru propune un proiect care face legătura între trecut şi viitor, între istorie şi valori umane perene”, a declarat actorul Cristian Şofron, directorului Teatrului „Stela Popescu”.

Citește și Tugan Sokhiev, director muzical şi dirijor principal al Teatrului Bolşoi (Moscova), a demisionat

Din distribuţia spectacolului fac parte Crina Matei, Daniel Filipescu, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu, Alexandra Dogaru, Silvia Mauriţiu.

În concepţia artiştilor Teatrului Stela Popescu, această propunere de program va promova atât Bucureştiul, cât şi România, aducând în atenţie societatea cosmopolită şi plină de exuberanţă artistică a capitalei României în epoca sa de glorie din perioada interbelică, se arată în comunicat.