Tenorul Ștefan Pop, vedetă a scenei internaționale, va cânta la Opera Națională din Iaşi

Renumitul tenor Ștefan Pop va cânta pe scena Operei Naţionale Române din Iaşi (ONRI), în spectacolul „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, care vor avea loc pe 1 şi 3 aprilie, a informat, miercuri, instituția culturală ieșeană, scrie Agerpres.

„Este o onoare pentru mine, să fiu în oraşul celor şapte coline, să fiu acasă în oraşul lui Ion Creangă şi al lui Mihai Eminescu, într-un teatru legendar şi emblematic pentru România şi nu numai. Cea mai mare amprentă a avut-o pentru mine maestrul italian Nello Santi. De la el am învăţat valorizarea nuanţelor, a culorilor, punerea în lumină a personajului, a fiecărui cuvânt. Dacă este să vorbim despre Ducele de Mantua, despre Rigoletto, este una dintre operele mele favorite pentru că găsim totul: iubire, dragoste de tată, dragoste de duce.

Deja din primele fraze Verdi a subliniat că Ducele de Mantova nu e fericit. Pentru mine, fără dragoste nimic nu există, iar muzica este exact ca dragostea. De fiecare dată când urcăm pe scenă ne deschidem sufletul şi oferim tot. Pentru mine nu există nicio diferenţă că sunt la Teatru Regio din Parma, la Opera House din Londra, este exact la fel. Mă bucur că sunt la Iaşi şi pot să vă susţin. Sper ca acest teatru să renască”, a declarat tenorul Ștefan Pop, citat de Agerpres.

Citește și Opera din Iaşi îi sprijină pe artiștii Operei din Odessa

Originar din Bistriţa, Ştefan Pop este una dintre vedetele actuale ale operei mondiale. El este câştigător a numeroase premii importante, între care Placido Domingo’s Operalia 2010, International Music Competition Seul 2010 şi Oscar della lirica – Golden Opera for Young Generation 2019. Tenorul a fost aplaudat pe scene celebre ale lumii, precum Opera Viena, Opera Paris, Opera Berlin, Teatrul Regal Madrid, Opera Regală din Londra Covent Garden. Alături de renumita soprană Angela Gheorghiu, Ștefan Pop a susţinut luna trecută cinci reprezentaţii în renumitul teatru londonez.

Distribuția îl are în centru pe celebrul tenor Ștefan Pop care va interpreta rolul Ducelui de Mantova. De asemenea, în acest spectacol este invitat special și baritonul Lucian Petrean, care va da viață bufonului Rigoletto. Rolul Gildei va fi interpretat de îndrăgita soprana Cristina Grigoraș. Mezzosoprana Florentina Onică va evolua în rolul Maddalena, iar basul Ivan Dikusar, va debuta în rolul Sparafucile. Din distribuție face parte și invitatul Iurie Maimescu (Monterone), solist al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.

Interpretează soliștii, corul, baletul și orchestra Operei din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului David Crescenzi. Dirijor cor: Manuel Giugula, informează site-ul instituției.