The Rolling Stones confirmă lansarea unui nou album

Formaţia The Rolling Stones a pus capăt suspansului şi a anunţat vineri că albumul „Hackney Diamonds” va fi lansat în curând.

„O nouă eră Stone, la nivel mondial, pe 6 septembrie”, se arată într-un mesaj al trupei, publicat vineri pe platforma X.

Mesajul a inclus şi un link către site-ul hackneydiamonds.com, cu o numărătoare inversă care indică patru zile şi 22 de ore.

Pe 24 august, un anunţ ciudat publicat în ziarul local britanic Hackney Gazette a atras atenţia fanilor Rolling Stones, care au văzut în el un mesaj ce anunţa lansarea unui nou album.

Reclama, presărată cu melodii ale trupei Stones – „Satisfaction”, „Gimme Shelter” şi „Shattered” – promova serviciile Hackney Diamonds, specialişti în repararea ferestrelor”, care va fi deschis din septembrie.

The Stones au avut grijă să împrăştie şi alte „indicii”, cum ar fi logo-ul lor din sticlă spartă, proiectat pe monumente şi ziduri din întreaga lume.

Fanii au confirmarea că bănuiala lor a fost corectă. 

Citește și The Rolling Stones şi Mick Jagger îşi lansează conturile oficiale de TikTok

La sfârşitul anului 2022, Ronnie Wood a declarat, într-un interviu pentru The Sun, că se pregăteşte un nou album, primul fără bateristul Charlie Watts, care a murit în 2021. „Charlie este prezent pe anumite piese, la fel ca şi toboşarul Steve Jordan”, a spus el la acea vreme. Presa anglo-saxonă menţionează, de asemenea, prezenţa lui Paul McCartney, şi posibil chiar a lui Ringo Starr, pe acest album.

„Hackney Diamonds” va fi primul album original al trupei din 2005 şi de la „A Bigger Bang”. Ultimul lor album de până acum, „Blue and Lonesome”, lansat în 2016, a fost unul de coveruri. Au lansat două piese inedite pe un album de compilaţie în 2012. În 2020, The Stones au dezvăluit „Living in a ghost town”, primul lor cântec original din 2012, inspirat de pandemie.

De asemenea, au avut un turneu în Europa în 2022, aniversar, intitulat „Sixty”.