Tiberiu Ceia ne-a părăsit la vârsta de 82 de ani

Interpretul de muzică populară din Banat, Tiberiu Ceia, a murit la venerabila vârstă de 82 de ani, lăsând în urmă o moștenire muzicală de neegalat. Cunoscut pentru talentul său deosebit și vocea sa inconfundabilă, Ceia a fost o prezență marcantă în peisajul muzicii populare românești, fiind apreciat și iubit de publicul larg.

Tiberiu Ceia s-a născut la 16 iulie 1940, în Timișoara, și și-a dedicat întreaga viață muzicii populare, cu o carieră impresionantă ce s-a întins pe parcursul a mai multor decenii. Printre melodiile sale cele mai cunoscute se numără „Frumoasă-i vecina noastră” și „Din copită murgu bate”, care au devenit imnuri ale Banatului și au rămas în inimile ascultătorilor.

Pe lângă cariera sa de succes ca interpret, Tiberiu Ceia a fost și o prezență importantă în mediul televizual, prezentând o emisiune de muzică populară la TVR Timișoara, unde a fost apreciat și îndrăgit de colegi.

Vestea morții sale a fost anunțată de TVR Timișoara, care a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook: „Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”

De-a lungul carierei sale, Tiberiu Ceia a fost un ambasador al tradițiilor și valorilor muzicii populare românești, promovând cu mândrie cultura Banatului și a țării în întregime. Prin talentul său și dedicația față de muzică, Tiberiu Ceia a reușit să cucerească inimile ascultătorilor, care i-au rămas fideli de-a lungul anilor.

Citește și A murit artistul plastic Vladimir Cioroiu

Tiberiu Ceia a fost un cântăreț român de muzică populară, născut pe 16 iulie 1940 în Timișoara, România și decedat pe 29 martie 2023. A fost cunoscut drept un reprezentant al muzicii din Banat și a devenit una dintre cele mai importante voci ale muzicii populare din România. În cariera sa muzicală, Tiberiu Ceia a lansat mai multe albume și single-uri, printre care „Mă Dusei La Vărădie” (1977), „Tot Așa Mă Bate Gîndul” (1980), „Doi Voinici din lumea mare” (împreună cu Ion Dolănescu, 1982), „Dragu mi-i să cânt prin sat” (1983), „Tiberiu Ceia” (1985), „Glas de clopot” (1991), „Glasul Meu nu-i de vânzare” (1996), „M-am gândit, lume, să-ți Cânt” (1992), „Frumoasă Vecina Noastră” (1998), „Bănățeanu Cât îi viu” (2003) și „Mi-o fost drag în viața mea” (2006).

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu mulți alți artiști și a câștigat numeroase premii și distincții pentru contribuția sa la muzica populară din România.

În memoria lui Tiberiu Ceia, rămân melodiile sale și vocea sa inconfundabilă.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook