Interpretul de muzică populară din Banat, Tiberiu Ceia, a murit la venerabila vârstă de 82 de ani, lăsând în urmă o moștenire muzicală de neegalat. Cunoscut pentru talentul său deosebit și vocea sa inconfundabilă, Ceia a fost o prezență marcantă în peisajul muzicii populare românești, fiind apreciat și iubit de publicul larg.
Tiberiu Ceia s-a născut la 16 iulie 1940, în Timișoara, și și-a dedicat întreaga viață muzicii populare, cu o carieră impresionantă ce s-a întins pe parcursul a mai multor decenii. Printre melodiile sale cele mai cunoscute se numără „Frumoasă-i vecina noastră” și „Din copită murgu bate”, care au devenit imnuri ale Banatului și au rămas în inimile ascultătorilor.
Pe lângă cariera sa de succes ca interpret, Tiberiu Ceia a fost și o prezență importantă în mediul televizual, prezentând o emisiune de muzică populară la TVR Timișoara, unde a fost apreciat și îndrăgit de colegi.
Vestea morții sale a fost anunțată de TVR Timișoara, care a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook: „Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”
De-a lungul carierei sale, Tiberiu Ceia a fost un ambasador al tradițiilor și valorilor muzicii populare românești, promovând cu mândrie cultura Banatului și a țării în întregime. Prin talentul său și dedicația față de muzică, Tiberiu Ceia a reușit să cucerească inimile ascultătorilor, care i-au rămas fideli de-a lungul anilor.
Citește și A murit artistul plastic Vladimir Cioroiu
Tiberiu Ceia a fost un cântăreț român de muzică populară, născut pe 16 iulie 1940 în Timișoara, România și decedat pe 29 martie 2023. A fost cunoscut drept un reprezentant al muzicii din Banat și a devenit una dintre cele mai importante voci ale muzicii populare din România. În cariera sa muzicală, Tiberiu Ceia a lansat mai multe albume și single-uri, printre care „Mă Dusei La Vărădie” (1977), „Tot Așa Mă Bate Gîndul” (1980), „Doi Voinici din lumea mare” (împreună cu Ion Dolănescu, 1982), „Dragu mi-i să cânt prin sat” (1983), „Tiberiu Ceia” (1985), „Glas de clopot” (1991), „Glasul Meu nu-i de vânzare” (1996), „M-am gândit, lume, să-ți Cânt” (1992), „Frumoasă Vecina Noastră” (1998), „Bănățeanu Cât îi viu” (2003) și „Mi-o fost drag în viața mea” (2006).
De-a lungul carierei sale, a colaborat cu mulți alți artiști și a câștigat numeroase premii și distincții pentru contribuția sa la muzica populară din România.
În memoria lui Tiberiu Ceia, rămân melodiile sale și vocea sa inconfundabilă.