Timişoara: Acces gratuit la expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de Ziua Culturii

Muzeul Naţional de Artă din Timişoara îşi va deschide porţile, luni, de Ziua Culturii, în afara programului de funcţionare, pentru un al doilea maraton cultural în cadrul expoziţiei ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”. Biletele gratuite vor putea fi rezervate online de către vizitatori.

”Am iniţiat acest eveniment special pentru aniversarea Zilei Naţionale a Culturii. Alături de parteneri, am creat la Timişoara un fenomen cultural din care vrem să facă parte cât mai mulţi iubitori de artă. Avem pregătite 1.500 de bilete gratuite într-o zi de luni în care, de obicei, muzeul este închis”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. 

Cel de-al doilea maraton cultural Brâncuşi se va desfăşura între orele 10:00 – 18:00. Accesul va fi gratuit pe baza unor bilete rezervate online

O persoană nu poate rezerva mai mult de două bilete.

Organizată de Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institutul Francez din România, finanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi susţinută de o serie de sponsori importanţi, expoziţia mai poate fi vizitată la Timişoara până în 28 ianuarie.

De la deschiderea ei, în 30 septembrie 2023, şi până acum, expoziţia Brâncuşi a înregistrat un mare succes, cu peste 121.000 de bilete rezervate, fiind menţionată şi recenzată de numeroase mass-media occidentale, de la Le Monde şi Le Figaro, la The New York Times, Financial Times sau Frankfurter Allgemeine Zeitung dar şi cunoscute  trusturi media naţionale şi locale.

Citește și Proiectul „Ce este munca”, selectat pentru Expoziţia Internaţională de Artă – la Biennale di Venezia