Titanic vals de Tudor Mușatescu are premiera pe 8 şi 10 aprilie, la TNB

Spectacolul „Titanic vals” de Tudor Muşatescu, în regia lui Dan Tudor, va fi prezentat în premieră, pe 8 şi 10 aprilie, de la ora 19,30, la Sala ‘Ion Caramitru’ a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Capitală.

„Cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc, ‘Titanic vals’ de Tudor Muşatescu, jucată de aproape 100 de ori în stagiunea de debut 1932-1933 pe scena Naţionalului bucureştean, este readusă în lumina rampei de unul dintre cei mai inventivi regizori ai genului comic, Dan Tudor. Înzestrat, precum autorul ‘muşatismelor’, cu fantezie generoasă şi inspiraţia de a transpune, cu abilitatea unui magician al hazului, spiritele de zi cu zi în situaţii pline de savoare, Dan Tudor reuşeşte o montare din care nu lipsesc satira blândă şi umorul de calitate”, informează site-ul TNB.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Puric, Adela Mărculescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, Oana Constantinescu, Armand Calotă, Lari Giorgescu, Ionuţ Toader, Mihai Munteniţă, Dragoş Ionescu, Axel Moustache, Daniel Badale şi Dan Tudor.

„Dacă vă e dor de o comedie cu dichis, în care să regăsiţi atmosfera anilor interbelici pe acordurile muzicii de flaşnetă, intrigile din intimitatea căminului conjugal sau din viaţa politică (nicicând schimbată!), ‘Titanic vals’ este şi azi – la 90 de ani de la premieră – alegerea potrivită pentru o seară de teatru perfectă”, precizează sursa citată. 

Citește și ”Regina Maria: gânduri către țară în vremuri de război”, spectacol caritabil dedicat refugiaților din Ucraina