Programul detaliat al Festivalului Particles ediția a 5-a Muzică, artă contemporană și activități pentru copii și familii între 2-4 iunie, în Noul Parc Micălaca din Arad

Asociația Citizenit a intrat oficial pe ultima sută de metri cu pregătirea Festivalul Particles ediția a 5-a, care va avea loc în Noul Parc Micălaca, între 2 – 4 iunie. Se anunță 3 zile intense de concerte, ateliere, expoziții și activități pentru copii. 40 de voluntari din Arad au început deja amenajarea spațiului din Noul Parc Micălaca, unde pe întreg …

Citește mai mult

Peste 120 de candidaţi înscrişi la preselecţia Concursului Naţional de Muzică Uşoară Armoniile Dunării

Peste 120 de candidaţi s-au înscris anul acesta la preselecţia Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării”, care se doreşte un prilej de punere în valoare a tinerilor interpreţi, potrivit informaţiilor furnizate luni de organizatori. În total s-au înscris 125 candidaţi, iar în urma preselecţiilor au rămas să se confrunte 66 de concurenţi din Alba-Iulia, Bacău, Bălţi (Republica …

Citește mai mult

Universitatea din Oradea a acreditat domeniul de doctorat ”Muzică”

Universitatea din Oradea informează miercuri, printr-un comunicat de presă, că a fost acreditat în această săptămână, de către Ministerul Educaţiei, domeniul de doctorat „Muzică” în cadrul Facultăţii de Arte. „Începând din toamna acestui an, Universitatea din Oradea poate să primească şi să pregătească doctoranzi în domeniul muzică. Astfel absolvenţii Facultăţii de Arte, departamentul Muzică, vor putea urma toate etapele pregătirii …

Citește mai mult

Ziua Internațională a Muzicii, celebrată în instituțiile Ministerului Culturii

În fiecare an, la data de 1 octombrie, se sărbătorește Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), inițiată la propunerea renumitului violonist şi muzicolog Yehudi Menuhin, preşedinte pe atunci al Consiliului Muzical Internaţional al UNESCO (International Music Council – IMC), fondat în 1949. „Ziua Internațională a Muzicii este o ocazie în plus de a celebra arta. Limbajul muzicii este universal …

Citește mai mult

Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022 

Spectacole de excepţie, concerte incendiare şi premiere cu muzică, dans şi magie vor avea loc, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022, informează Agerpres. Evenimentele se vor desfăşura la Palatul Naţional al Copiilor, unde vor veni Gaşca Zurli, Cutiuţa Muzicală, Magicianul Robert Tudor, Pianul cu Poveşti al Danielei Nane şi Dorian Popa. Acestea sunt …

Citește mai mult

FILAfest, prima ediție, îşi propune să atragă publicul tânăr către muzica clasică

Piaţa Sfatului din Braşov va fi, în acest weekend, scena FILAfest, un eveniment aflat la prima ediţie, care îşi propune să atragă publicul tânăr către muzica clasică. Timp de trei zile, de vineri şi până duminică, FILAfest va aduce pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov, trei stiluri muzicale diferite – muzică de film, fusion folcloric şi rock simfonic, în …

Citește mai mult

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în şcolile din România din 19 septembrie, anunţă Radio România Muzical. Din 2014, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program naţional în şcolile româneşti, în baza unui protocol semnat între Radio România şi Ministerul Educaţiei. În ultimul an şcolar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din Bucureşti şi alte …

Citește mai mult

Festivalul Muzicii Maghiare începe de duminică, la Institutul Liszt

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Muzicii Maghiare se va desfăşura, începând de duminică până pe 12 mai, la Institutul Liszt, în premieră, pe lângă cele trei zile de concurs şi gala decernării premiilor, organizatorii invitând la eveniment tineri muzicieni din Ungaria. „Pe lângă bine cunoscuta secţiune de concurs, în ediţia din acest an punem accent şi pe prezentarea artei …

Citește mai mult

Laurenţiu Constantin, în comitetul director al REMA – Rețeaua Europeană de Muzică Veche

Laurenţiu Constantin, directorul Festivalului de Muzică Veche Bucureşti, a fost ales în comitetul director al REMA – prestigioasa Reţea Europeană de Muzică Veche. Laurenţiu Constantin are o experienţă de peste 20 de ani ca manager cultural. Este specializat în proiecte de muzică veche şi clasică, educaţie muzicală, patrimoniu, politici publice în domeniul culturii şi sisteme de finanţare a culturii. Este …

Citește mai mult

Spectacol de muzică şi poezie în Galeria de Artă Veche Românească a Muzeului Naţional de Artă al României

O nouă reprezentaţie a legendei Meşterului Manole, un recital care pune în cheie contemporană cunoscuta baladă, într-o interpretare susţinută de interpreta Viorica Vatamanu, în regia lui Gavriil Pinte, este programată, duminică, de la ora 17,00, în Galeria de Artă Veche a Muzeului Naţional de Artă al României. Este un spectacol sinestezic, care prin intermediului muzicii, poeziei, dar şi printr-o serie …

Citește mai mult