Trei eleve din Giurgiu s-au tăiat inspirate de TikTok

Trei eleve de clasa a șasea dintr-o școală gimnazială din municipiul Giurgiu au ajuns la cabinetul medical al școlii după ce s-au tăiat pe brațe cu lama unei ascuțitoare. Incidentul a avut loc miercuri, în timpul unei pauze.

Potrivit reprezentanților școlii, inițial au fost anunțate două eleve, iar ulterior s-a descoperit că și o a treia fată a fost implicată. Toate cele trei eleve au declarat că au fost inspirate să se taie pe brațe de mai multe filmulețe pe care le-au văzut pe Instagram și TikTok.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Geta Stănescu, a informat că rănile pe care și le-au provocat fetele sunt superficiale și nu au necesitat spitalizare. După ce au primit îngrijiri medicale la cabinetul medical al școlii, cele trei eleve s-au întors la cursuri.

În urma incidentului, conducerea școlii a anunțat părinții și Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Poliției. Unitatea de învățământ are și un consilier școlar, iar activitatea celor trei eleve va fi monitorizată îndeaproape.

Auto-vătămarea, sau tăierea în propriul corp, poate fi un semn de tulburare emoțională sau psihologică și poate avea consecințe grave asupra sănătății fizice și psihice a unei persoane. În ultimul timp, tot mai mulți adolescenți și tineri sunt influențați de trendurile negative pe care le urmăresc pe rețelele sociale, precum TikTok și Instagram.

Citește și TikTok, investigat în SUA pentru spionarea unor jurnalişti