Trimisul special al TVR în Ucraina, prins într-un schimb de focuri în timpul relatării

Alex Costache, trimis special al Televiziunii Române în Ucraina, a fost prins într-un schimb de focuri în timp ce se pregătea să relateze din Kupiansk, oraş eliberat de militarii ucraineni, dar care încă este atacat, scrie TVR.

„M-a cuprins frica în acel moment, pentru că nu ştiam câte lovituri vor mai fi şi dacă ne va nimeri vreuna, Am alergat instinctiv către maşină iar militarii au strigat către noi să ne aruncăm pe burtă, ceea ce am şi făcut. Militarii au strigat din noi la noi, înjurând, să plecăm mai repede de acolo. Eram la intrarea în Kupiansk, iar armata nu le-a lăsat să intrăm pentru că erau bombardamente”, a povestit Alex Costache. 

În regiunea Harkov au fost descoperite 10 camere de tortură. Oraşul Kupiansk se află în apropiere de graniţa cu Rusia. 

Citește și Laurențiu Ciocăzanu este noul șef al știrilor TVR

Alex Costache, jurnalist TVR: „Sunt bombardamente puternice chiar în acest moment, iar militarii ne-au spus să stăm culcați pe jos. Acum trebuie să plecăm. Ne-au spus să plecăm imediat”.

În orașul Kupiansk, foarte aproape de granița rusă, luptele continuă. După ce au pierdut așezarea, rușii au început să-l bombardeze cu furie. Acesta a fost și motivul pentru care armata ucraineană nu a lăsat jurnaliștii să intre în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.