Trofeul Teodor Corban va fi decernat în august, la SFR

Echipa festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) a informat că a fost deschisă competiţia locală de scurtmetraje româneşti din cadrul ediţiei din acest an a evenimentului.

Organizatorii SFR au anunţat că au pregătit pentru prima dată o competiţie locală cu premii, care se doreşte să devină o tradiţie pentru a aminti, an de an, de actorul Teodor Corban.

„Trofeul competiţiei poartă denumirea de Trofeul Teodor Corban, în semn de recunoştinţă şi apreciere a activităţii de pe scenă şi de pe marele ecran a celui ce a fost actorul ieşean”, anunţă organizatorii SFR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, câştigătorul competiţiei din acest an va fi anunţat în perioada 9 – 13 august, în cadrul celei de-a 14-a ediţii a festivalului care a transformat Iaşul în Capitala Filmului Românesc.

„Credem, mai mult ca oricând, că Iaşul are o mare deschidere spre film românesc, şi ne-a demonstrat asta de fiecare dată, încă de la prima ediţie, din 2010. La cei 14 ani de festival, considerăm că este datoria noastră să prezentăm pe marele ecran al filmului românesc şi producţii ale pasionaţilor de cinematografie. Este o invitaţie la începuturi, dar şi la neuitare, mai ales că am considerat potrivit ca trofeul competiţiei să îi fie dedicat şi să îi poarte numele actorului nostru drag – Teodor Corban”, precizează Andrei Giurgia, directorul SFR.

Citește și Festivalul de Film de la Cannes îl reabillitează pe Johnny Depp. Ediția a 76-a se desschide marți

Competiţia locală de scurtmetraje româneşti îşi propune să aducă tinerii mai aproape de festival SFR şi de cinematografia românească, prin participare cu producţii proprii de foarte scurtmetraj. Ne dorim să le punem în prim plan creativitatea şi să le oferim spaţiu în festival, pe marele ecran.

Cele mai bune scurtmetraje vor fi premiate şi prezentate publicului în cadrul secţiunii S’Curte la SFR, iar cel mai bun scurtmetraj va primi Trofeul Teodor Corban.

Înscrierile se pot face pe site-ul festivalului Serile Filmului Românesc, https://festivalsfr.ro/scurte-sfr14/, până pe data de 10 iulie.