Turnul Nou de poartă de la Castelul Corvinilor din Hunedoara, reintrodus în circuitul de vizitare

Turnul Nou de poartă, de la Castelul Corvinilor din Hunedoara, a fost reintrodus în circuitul de vizitare al monumentului istoric, după ce, în ultimul an, a trecut printr-un amplu proces de restaurare.

„Vizitatorii vor putea vedea în încăperea de la etajul turnului o expoziţie cu artefacte medievale şi moderne din colecţiile Muzeului Castelul Corvinilor, apoi vor putea ieşi pe galeria de lemn pentru a admira atât castelul cât şi municipiul Hunedoara. Accesul se face prin scara spirală, unde, pentru siguranţa vizitatorilor, s-au montat balustrade din fier forjat şi un nou sistem de iluminare”, a informat luni administraţia Muzeului Castelul Corvinilor.

Acest sector al Castelului Corvinilor a trecut, în ultimul an, printr-un proces de restaurare derulat în cadrul unui amplu proiect ce vizează valorificarea patrimoniului cultural oferit de monumentul medieval. Proiectul, care se referă la ansamblul castelului, este implementat de Primăria Hunedoara şi este finanţat din fonduri europene cu o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro.

Mai multe zone ale castelului Castelului Corvinilor sunt în plină reabilitare, accesul fiind permis pentru turişti pe anumite trasee de vizitare.

Peste 270.000 de persoane au vizitat castelul în anul 2021, cu peste 75.000 mai multe decât în 2020, anul în care turismul a avut de suferit cel mai mult din cauza contextului epidemiologic.

Citește și Satele din apropiere de Ruși (Hunedoara), asediate de jandarmi. Telegrame către Ferdinand I, Octavian Goga și Ministrul Justiției

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook