Tururi ghidate şi concerte, la Teatrul Nottara de Noaptea Muzeelor

Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Nottara se alătură proiectului „Noaptea muzeelor”, prin organizarea a trei evenimente separate, desfăşurate sub numele „Noapte albă la Nottara – ediţia a II-a”.

În data de 18 mai, între orele 20.00-24.00, vor avea loc tururi ghidate în expoziţia „Origini / Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, ce documentează perioada 1942-1983 şi punctează etapele importante de dezvoltare şi de evoluţie ale acestei instituţii. Este o călătorie în timp, prin care ne întoarcem la contextul socio-istoric al epocii în care s-a născut ideea construirii acestei clădiri, planurile pentru care era destinată iniţial, cum s-a transformat de-a lungul unei epoci complicate şi sub mai multe regimuri politice.

Este un proiect inedit în spaţiul teatral românesc, al cărui scop este să facă mai bine cunoscută istoria clădirii de pe Bulevardul Magheru şi povestea Teatrului Nottara.

Teatrul Nottara va organiza şi în acest an tururi ghidate în expoziţie, în cadrul cărora participanţii vor vizita şi o parte din culisele teatrului şi vor putea descoperi astfel mecanisme şi mistere din spatele scenei.

De la ora 01:00, la Sala „Horia Lovinescu” se vor auzi ritmurile muzicii avant-pop jazz ambient a celor de la Kadjavsi iar de la ora 02:00, Cristina Juncu îşi va delecta publicul cu muzica pe care a creat-o pentru diferite spectacole, într-un concert care va avea loc la Sala „George Constantin”.

Intrarea este liberă la toate evenimentele, în limita locurilor disponibile.

Citește și Muzeul Naţional de Artă al României nu va participa la Noaptea Muzeelor