TVR Cultural îşi reia emisia, după 10 ani

Canalul cultural al Televiziunii Române, TVR Cultural, îşi va relua emisia, după 10 ani de întrerupere, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, marţi, acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru a acestui post de televiziune.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii Publice, TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români.

Dinamica şi realităţile mediului culturale vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură şi al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România, precizează sursa amintită.

Totodată, TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale.

Citește și Laurențiu Ciocăzanu este noul șef al știrilor TVR

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creaţiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spaţiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură şi artiştii din generaţii diverse”, a declarat Dan-Cristian Turturică, preşedinte – director general al SRTv, citat în comunicat.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012, se mai arată în comunicat.