UBB Cluj-Napoca, liderul universităţilor româneşti în domeniul Business&Economics

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca se situează pe primul loc între universităţile din România în domeniul Business&Economics, conform clasamentului Times Higher Education.

„Cea mai recentă ediţie a prestigiosului clasament internaţional Times Higher Education în domeniul Business & Economics plasează Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pe poziţia 501 – 600 la nivel mondial, conferind universităţii clujene statutul de lider al universităţilor româneşti în domeniu. Noua ierarhie publicată de Times Higher Education evidenţiază o evoluţie a Universităţii Babeş-Bolyai în domeniul Business & Economics. Astfel, UBB a fost inclusă pentru prima dată în prestigiosul clasament în anul 2018, pe o poziţie relativ similară cu alte trei universităţi româneşti, situaţie menţinută până în acest an, când UBB s-a detaşat valoric de grupul celorlalte universităţi româneşti incluse în acest ranking internaţional”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de UBB.

Conform portalului Statista, în lume activează în prezent circa 30.000 de universităţi, dintre care numai 870 au reuşit să acceadă în clasamentul internaţional Times Higher Education în domeniul Business & Economics. Patru dintre acestea sunt universităţi din România: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe poziţia 501-600, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, pe poziţia 601-800, respectiv Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, pe poziţia 801+.

Citește și UBB Cluj-Napoca găzduieşte Romania Info Day – Innoveit Week 2022

„Poziţionarea foarte bună a UBB în clasamentul Times Higher Education se datorează cu prisosinţă Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) care în ultimii ani a reuşit să performeze foarte bine atât în activitatea de cercetare ştiinţifică şi cea didactică, cât şi în eforturile sale de a contribui la dezvoltarea mediului de afaceri şi a societăţii, în ansamblu. Pe de altă parte, astfel de poziţionări ne obligă să facem eforturi mai mari şi să investim mai mult în educaţie şi cercetare”, declară, citat în comunicat, decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustaţă.