Ucraina a cerut ca postul din Rusia RT să fie interzis în toată lumea, pentru incitare la genocid

Ucraina a cerut ca postul din Rusia RT să fie interzis în toată lumea, pentru incitare la genocid, după ce un moderator a afirmat că ar fi trebuit să fie înecaţi copiii ucraineni care îi vedeau pe ruşi ca ocupanţi în perioada Uniunii Sovietice, informează Reuters.

Într-o emisiune recentă, moderatorul Anton Krasovski a spus că acei copii care au criticat Rusia ar fi trebuit să fie “aruncaţi direct într-un râu cu curenţi puternici”.

Krasovski, comentator pro-război la televiziunea rusă, care a fost sancţionat de Uniunea Europeană, a reacţionat astfel după ce scriitorul de romane SF Serghei Lukianenko i-a povestit cum a fost când a vizitat Ucraina prima dată, în anii 1980, şi copiii i-au spus că ar trăi mai bine dacă Moscova nu ar ocupa ţara lor.

Citește și Ministerul Culturii: Genocidul romilor este unul dintre evenimentele istorice care nu trebuie uitate

“Ei ar fi trebuit să fie înecaţi în râu. Înecaţi-i”, a spus Krasovski, vorbind şi despre o alternativă, şi anume ca acei copii să fie băgaţi în colibe şi arşi.

În plus, Krasovski s-a amuzat pe seama informaţiilor că soldaţi ruşi au violat bătrâne ucrainene.

“Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să vadă acest fragment”, a notat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, distribuind un fragment din emisiunea lui Krasovski. “Iată de ce parte sunteţi dacă permiteţi ca RT să emită în ţările voastre. Incitare agresivă la genocid (vom aduce în faţa justiţiei acestă persoană), care nu are nicio legătură cu libertatea de exprimare. Interziceţi RT în toată lumea!”, a adăugat Kuleba.