UDMR organizează cursuri de Limba română pentru Bacalaureat, în Covasna

Peste 210 de elevi de etnie maghiară, aflaţi în ultimul an de liceu, s-au înscris la cursurile de Limba română care vor fi organizate de UDMR Covasna începând de săptămâna viitoare şi până la mijlocul lunii iunie, cu scopul de a-i ajuta să ia examenul de Bacalaureat, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor UDMR Covasna, cursurile sunt gratuite şi vor avea loc în localităţile Sfântu Gheorghe, Baraolt şi Târgu Secuiesc.

„S-au înscris până acum peste 210 persoane, 156 din Sfântu Gheorghe, 21 din Baraolt şi 39 din Târgu Secuiesc, iar înscrierile continuă până în data de 7 martie (…) Interesul este, într-adevăr, foarte mare, având în vedere rezultatele din anii precedenţi. Sunt, de fapt, cursuri de pregătire la Limba română pe care le organizăm pentru a-i ajuta pe elevi ca să aibă mai multe şanse la Bacalaureat. Deci, acesta este scopul, să îi ajutăm pe elevii din clasa a XII-a, dar pe viitor se doreşte ca programul să fie extins, pentru că sunt interesaţi şi elevi din clasele a XI-a”, a declarat pentru sursa citată, Ilyes Piroska, consilier în cadrul UDMR Covasna.

Cursurile, organizate în colaborare cu Fundaţia Eurotrans, se vor desfăşura în perioada 11 martie-16 iunie, iar la acestea se pot înscrie şi absolvenţi din anii precedenţi care nu au luat examenul de Bacalaureat. 

Citește și Zeci de monumente istorice din Covasna necesită intervenţii de urgenţă